Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putkirikon vuoto Juvan Kirkontaustan alueella on korjattu – Talousvesi tulee toistaiseksi keittää vesikatkon alueella

Veden käyttökelpoisuus varmistetaan näytteenotolla.

Sosterin terveydensuojeluviranomainen on antanut talousveden keittokehotuksen Juvan Kirkontaustan alueelle. Keittokehotus koskee niitä talouksia, jotka olivat vesikatkon piirissä sunnuntain ja maanantain aikana. Keittokehotus on voimassa toistaiseksi varotoimenpiteenä.

Vesikatkon syynä oli rikkoutunut vesijohto, joka on nyt saatu korjattua. Putkirikko sattui sunnuntaina iltapäivällä. Korjaustyöt jatkuivat pitkälle maanantaipäivään.

Vesijohdot huuhdellaan varmuuden vuoksi ja veden käyttökelpoisuus varmistetaan näytteenotolla. Lisäksi talousveden desinfiointi klooraamalla aloitettiin maanantaina Juvan vedenjakeluverkoston alueella. Kloorauksen vaikutus voi ilmetä koko talousvesiverkoston alueella, hajuna ja makuna vedessä. Vettä voi kuitenkin käyttää normaalisti keittokehotuksen ulkopuolisella alueella.

Terveydensuojeluviranomainen on ottanut tiistaina verkostovedestä näytteitä, joiden tuloksien odotetaan valmistuvan torstaina 13.1. Tuloksista tiedotetaan heti niiden valmistuttua.

Ruoka- ja juomavesi keitettävä

Keittokehotuksen mukaan kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Vesi on tämän jälkeen myös jäähdyttyään käyttökelpoista. Veden kiehauttaminen kahvin- tai vedenkeittimellä ei riitä.

Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, vain hampaat on syytä pestä keitetyllä vedellä. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti.

Järvi-Saimaan Palvelut pyytää tarkistamaan, että hanasta tuleva vesi on kirkasta. Jos hanavesi on sameaa, poikkeavan väristä tai hajuista, tulee vettä juoksuttaa, kunnes se on kirkasta.

Vaikka hanavesi olisi heti kirkasta, asukkaita kehotetaan silti juoksuttamaan vettä jokaisesta hanasta ja muusta vesiliitännästä kaksi minuuttia ennen ensimmäistä käyttöä.

Talousveden varavedenjakelu jatkuu Sampolan ulkoseinästä klo 6–21. Tarvittaessa juomavettä voidaan toimittaa astioissa kotiin kello 7–16. Toimituspyynnöt Markku Kaiholalle numeroon 044 417 5281.

Putkirikon yhteydessä havaittiin samassa verkoston osassa venttiilivaurio, joka hoidetaan normaalina korjaustyönä. Korjaustyön ajankohdasta tiedotetaan erikseen.

Juttua päivitetty 11.1. kello 14.34 uuden tiedotteen pohjalta.