Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saneerattavana ollut hakelämpölaitos alkoi palaa Mäntyharjussa – Tuli poltti kattorakenteita, alkusammutus rajasi tehokkaasti paloa

Mäntyharjun Toivolassa syttyi tuleen noin 200-neliöinen hakelämpökeskus. Päivystävä palomestari Eero Aho Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo, että saneerattavana olleen hakelämpölaitoksen kattorakenteet alkoivat palaa torstai-iltana.

Kello 19.30 jälkeen sammutustyöt olivat käynnissä, ja kattorakenteita purettiin, mutta palo oli hallinnassa. Paikalla oli pelastuslaitoksen yksikköjä Mikkelistä, Hirvensalmelta ja Mäntyharjusta.

Tuntia myöhemmin pelastuslaitos tiedotti, että palo on saatu sammumaan ja jälkivartiointi luovutettu kohteen omistajalle.

Ahon mukaan palon huomannut henkilö sai alkusammutuksensa ansiosta rajattua paloa tehokkaasti.

Paloalueen vieressä oli tuhansia litroja polttoöljyä, mutta säiliö ei Ahon mukaan ollut uhattuna. Pihapiirissä on myös muita rakennuksia, mutta ne eivät olleet syttymisvaarassa. Pelastuslaitoksen mukaan mittavilta vahingoilta säästyttiin.

Henkilövahinkoja ei sattunut.

Hälytys Tuustaipaleentielle tuli kello 18.38.

Uutista on päivitetty kello 20.34, kerrottu palon saadun sammumaan.