Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjailija ja teatteriohjaaja Hanna Ryti Mikkelin seutukirjaston kirjailijavieraana

Vierailu toteutetaan koronatilanteen takia etänä ja siihen voi osallistua kotisohvalta.

Mikkelin seutukirjaston vuosi alkaa kirjailijavierailulla, jossa haastateltavaksi saapuu kirjailija ja teatteriohjaaja Hanna Ryti. Hän ohjaa parhaillaan Mikkelin teatteriin uutta näyttämösovitusta Liisa Ihmemaassa -klassikosta.

Heikentyneen koronatilanteen vuoksi tilaisuus toteutetaan etänä ja mukaan liitytään kirjaston kotisivulta löytyvän linkin kautta.

Ryti on ohjannut ja kirjoittanut lukuisia näytelmiä, toiminut käsikirjoittajana ja teatteriopettajana sekä muun muassa radiotoimittajana. Häneltä on ilmestynyt kolme romaania Eron kuvia (2021), Rakkaudettomuus (2019) ja Syli (2017), sekä kahden näytelmän kokoelma Aina on joku syy ja Sinisiipi (Ntamo 2018). Myös neljäs romaani on työn alla.

Hanna Rytiä haastattelee kirjastopäällikkö Sylvia Stavén, joka lupaa kysellä ainakin hänen tuoreimmasta kirjastaan Eron kuvia sekä teatterityöstä. Eron kuvia on erinomaisen vastaanoton saanut kertomus rakkaudesta, jonka äärelle pääsee enää kuvien kautta; suhteesta, joka on hiipunut asuinkumppanuudeksi. Se on parisuhteen valokuva-albumi, joka näyttää pitkän liiton ensitapaamisesta katkeraan loppuun.

Hanna Ryti Mikkelin seutukirjaston etäkirjailijavierailijana 19.1. klo 17.30–18.30.