Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin valokuvakeskuksessa esillä palkittua kuvajournalismia ja ilmakuvia Mikkelistä

Vuoden 2022 näyttelykausi alkaa torstaina 20. tammikuuta.

Mikkelin valokuvakeskuksen ohjelmassa on vuodelle 2022 viisi vaihtuvaa näyttelykattausta. Jokaiseen niistä kuuluu useampia teoskokonaisuuksia.

Vuoden avaavat keskuksen taiteellinen johtaja Olli Jaatinen ilmakuvillaan Mikkelistä ja Suomen kuvajournalistit digitaalisella installaatiolla vuoden 2020 parhaista journalistisista kuvista. Aiemmin kilpailu on tunnettu nimellä Vuoden lehtikuvat.

Perjantaina yleisölle avautuvat näyttelyt ovat esillä maaliskuun 12. päivään asti.

Maaliskuussa Mikkelin valokuvakeskuksessa esittäytyy valokuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2014 saanut monitaiteilija Tero Puha. Lisäksi esillä on teoksia keskuksen omista kokoelmista.

Toukokuun 7. päivään asti jatkuva näyttelykokonaisuus ajoittuu Mikkelin valokuvakeskuksen pääsymaksuttomalle kaudelle.

Kesällä dokumentaarisia valokuvia

Kesänäyttelyssä (1.6.–20.8.) teemana on Dokumenttikuva nyt! Näyttely koostuu kuuden valokuvaajan teoksista, yksi heistä on mikkeliläinen, lehtikuvaajana tunnettu Jaakko Avikainen.

Kesällä esille nostetaan myös keskuksen omaa aineistoa. Kuraattorina toimii Olli Jaatinen.

Syksyllä (1.9.–15.10.) tilat täyttää neljän näyttelyn kokonaisuus. Isoimpaan saliin ja Aulagalleriaan ripustetaan Touko Hujasen näyttely Lantun henki, joka esittelee omavaraistaloudessa elävän perheen. Sen lisäksi töitään tuo esille Martti Matilainen ja Kapa eli Martti Kapanen. Neljäs näyttelykokonaisuus on keskuksen omaa tuotantoa. Myös syysnäyttelyihin pääsee tutustumaan pääsymaksutta.

Vuoden viimeisen, 3. marraskuuta avautuvan näyttelykokonaisuuden taiteilijat ovat Marja Söderlund, Anne Kalliola ja Päivi Röppänen.

Mediakasvatusta tarjolla

Mikkelin valokuvakeskuksen alkuvuoteen kuuluvat perinteisesti lapsille ja nuorille suunnatut koulutukset.

Nuorten toiminnallinen, valokuvauksen ympärille rakennettu medialeiri Mikkeli media arts ajoittuu koulujen hiihtolomaviikolle. Vuosina 2006–2009 syntyneille nuorille suunnatun päiväleirin vetäjä on Jeremi Jaatinen.

Yhdessä Mikkelin kaupungin sivistystoimen ja kulttuuripalveluiden kanssa toteutuva mediakasvatuksen kulttuuripolku toteutetaan tänä vuonna videostriimeinä ja ne sijoittuvat ajalle 18.1.–4.2.2022. Videostriimit ohjaa Maija Paksu.

Mikkelin valokuvakeskus, Linnun silmin – Ilmakuvia Mikkelistä ja Kuvajournalismi 2020 20.1.– 12.3.2022.