Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso video | "KRT on meiän tiimi, jolta lähtee parhaat riimit" – Spesian mikkeliläisten nuorten oma Meikäläiset-rap sai ensiesityksensä

Youtube-videolle tallentui iloinen ja elämänmyönteinen rap.

Kunnon Räppääjä Tyyppien, eli KRT:n esittämä Meikäläiset-rap sai ensiesityksensä useilla eri kanavilla tiistaina.

KRT:n muodostavat seitsemän nuorta, jotka opiskelevat Mikkelin erityisoppilaitos Spesialla. He ovat sanoittaneet itse rap-kappaleensa työpajalla, jonka Hanna "Rauhatäti" Yli-Tepsa veti marraskuussa 2021.

Nuorten kannustajana työpajalla vieraili MCKoo, eli Kalle Havumäki, joka kehitysvammastaan huolimatta on niittänyt mainetta rap-artistina.

– KRT on meiän tiimi, jolta lähtee parhaat riimit, kuuluvat kappaleen sanat.

– Me ollaan erilaisii ja silti saman arvosii. Meillä on haaveena sanoittaa parempi maailma, jatkuu iloinen ja elämänmyönteinen esitys.

Lasten ja nuorten säätiön ohjaamassa Sanoita parempi maailma -toiminnassa nuoret kirjoittavat rap-lyriikoita omasta ja ympäröivän maailman tulevaisuudesta. Säätiö haluaa lisätä nuorten ymmärrystä kestävästä tulevaisuudesta ja YK:n Agenda 2030 -tavoitteista, ja keinona tähän on kirjoittaa kantaaottavia rap-lyriikoita.

Vuosien 2021–2022 aikana toimintaan osallistuu noin sata nuorta suomalaisista ja afrikkalaisista kaupungeista. Mikkelin työpaja oli ainoa, jossa rap syntyi kehitysvammaisten nuorten voimin.

Meikäläiset äänitettiin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun studiolla Mikkelissä, missä tuotannosta vastasi rap-artisti Tommishock eli Tommi Langen.

Kappale on kuunneltavissa Spotifyssä ja Soundcloud-palvelussa, sekä Youtube-kanavalla lyhyempänä ja pidempänä versiona.