Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteishaku toi ryntäyksen Xamkiin – Englanninkieliseen hoitajakoulutukseen ennätysmäärä hakijoita

Xamkin suosio nousi 33 prosentilla viime vuotisesta, kertovat alustavat tiedot yhteishausta.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkiin hakeutui vuoden ensimmäisessä yhteishaussa lähes 120 prosenttia enemmän opiskelijoita kuin viime vuonna.

Viime vuoden yhteishaussa hakijoita oli yhteensä 1 824, tänä vuonna 4 009, tiedottaa Xamk.

Yhteensä 743 opintoihin hakeutuvaa asetti Xamkin ensisijaiseksi vaihtoehdoksi, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavassa yhteishakumenettelyssä.

Oppilaitosten suosiota on mitattu myös niin sanotulla vetovoimaluvulla, joka kertoo ensisijaisten hakijoiden määrästä yhtä aloituspaikkaa kohden. Tämä luku oli Xamkin osalta 3,6, kun se viime vuonna oli 3,5.

Xamk tarjoaa aloituspaikkoja tänä vuonna 29 prosenttia viimevuotista enemmän, yhteensä 207.

Hakuaika umpeutui keskiviikkona. Xamkin ilmoittamat luvut ovat alustavia ja tarkentuvat hakemusten tarkastamisen myötä.

Xamk tarjoaa aloituspaikkoja tänä vuonna 29 prosenttia viimevuotista enemmän, yhteensä 207.

Mikkelissä järjestettävistä koulutuksista vetovoimaisin oli Information Technology.

Nursing pyrkii helpottamaan hoitajapulaa

Kotkassa syksyllä alkava uusi englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus veti hakijoita erinomaisesti. Tähän Nursing-koulutukseen hakeutui eniten opiskelijoita Xamkin historiassa: 1 545, joista ensisijaisia oli 237.

Nursing-koulutuksessa on aloituspaikkoja 50.

– Nursing-koulutuksella edistetään työperäistä maahanmuuttoa ja helpotetaan sairaanhoitajapulaa. Koulutuksen valttina on vahva suomen kielen painotus opintojen alusta saakka. Se mahdollistaa opiskelijoiden työllistymisen Suomeen, kertoo Xamkin rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen tiedotteessa.

Saastamoinen iloitsee siitä, että oppilaitoksen kokonaishakijamäärä kasvoi merkittävästi jo toista vuotta peräkkäin.

– Työtä on edelleen siinä, että saamme yritysten ja muiden työnantajien kanssa kansainväliset opiskelijat jäämään alueelle valmistumisen jälkeen. Mutta hakijamäärien valtava kasvu osoittaa, että alueelle on tulijoita, hän toteaa.