Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Savon suora vaalistudio seuraa sunnuntaina aluevaalien ratkeamista – Vieraina muun muassa Jari Leppä, Satu Taavitsainen ja Antti Häkkänen

Sunnuntain suora verkkolähetys striimataan kello 19.30–21. Mukana on iso joukko vieraita eri puolilta maakuntaa.

Länsi-Savo seuraa aluevaalien tuloksen selviämistä sunnuntaina reaaliaikaisesti verkossa. Perinteisen uutisoinnin ja tulospalvelun lisäksi katsottavissa on suora vaalistudiolähetys Länsi-Savon toimituksesta kello 19.30–21.

Länsi-Savon verkkosivuilla videostriiminä toteutettavassa lähetyksessä tulosta analysoivat toimittajien lisäksi lukuisat vieraat. Tilaisuuden juontaa politiikan toimittaja Elina Partio.

Yksi illan kiinnostavista hetkistä on, kun ensimmäiset tiedot tuloksesta saadaan ennakkoäänien perusteella kello 20. Näitä tietoja ovat studiossa heti kommentoimassa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ja maakuntavaltuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen (sd.).

Myöhemmin illalla tulosta kommentoivat muun muassa Mikkelin seudun perussuomalaisten puheenjohtaja Pertti Karhunen, Kangasniemen vihreiden puheenjohtaja Maisa Juntunen, kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen sekä savonlinnalainen aluevaaliehdokas ja kaupunginjohtaja J anne Laine (kesk.).

Sunnuntain vaalistudion suora lähetys on vapaasti katsottavissa Länsi-Savon verkkosivulla lansi-savo.fi. Se on katsottavissa myöhemminkin tallenteena.

Länsi-Savo raportoi ja analysoi vaalitulosta tietysti myös maanantain ja tiistain paperilehdissä.

Aiemmin vastaavia vaalistudioita ei Länsi-Savossa ole toteutettu. Miksi nyt?

– Korona on yksi tekijä. Kun tulosiltana emme voi mennä vaalivalvojaisiin, voimme tällä tavalla videoyhteyksillä saada lukijoillemme tunnelmia eri puolueista ja eri ehdokkailta, päätoimittaja Timo Laitakari kertoo.

– Aluevaalit ovat nimensä mukaisesti alueelliset vaalit. Paikallisen sanomalehden lisäksi mikään muu media ei meidän alueen vaalitulosta laajasti seuraa. Siksi haluamme tarjota niin hyvää palvelua kuin pystymme.

Sunnuntaina aluevaalien tulos ratkeaa myöhään illalla, luultavasti noin kello 23 aikoihin.