Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avin rajoitukset pysyvät ennallaan Etelä-Savossa, Itä-Savoon lievennyksiä

Asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallista käyttöä sekä sulkemista koskevat määräykset pysyvät ennallaanEtelä-Savon sairaanhoitopiirissä. Itä-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedotteessa, että määräykset ovat voimassa 20. helmikuuta saakka.

Itä-Savossa tartuntaketjut pystytään vielä jäljittäämään, joten määräykset lievenevät Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin kuntien alueella.

Määräykset koskevat yleisölle ja asiakkaille avoimia tiloja asiakasmäärästä riippumatta. Niitä ovat esimerkiksi urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytetyt tilat, kuten kuntosalit, sisäliikuntatilat, uimahallit, yleisiä saunat ja tanssipaikat.

Toiminta tiloissa on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Määräys ei koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Määräykset ovat edelleen voimassa Etelä-Savon lisäksi Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä.

Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa koko Itä-Suomen alueella helmikuun 14. päivään saakka.

Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön tilaisuuksia niin, että osallistujien sekä seurueiden on mahdollista välttää lähikontakteja toisiinsa. Sisätiloissa voi järjestää enintään 20 henkilön tilaisuuksia.