Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savon aluevaltuusto aloittaa etäkokouksella, varsinaisesta kokouspaikasta ei vielä päätöstä – Kokouksia saavat seurata kaikki

Ensimmäisessä kokouksessa 1. maaliskuuta aluevaltuustolla on paljon päätettävää.

Etelä-Savon uusi aluevaltuusto pitää ensimmäisen kokouksensa 1. maaliskuuta. Kokous järjestetään etäkokouksena.

– Etäkokousjärjestely on terveysturvallisuuden vuoksi. Valtuutettuja on suuri joukko ja koronaepidemia on tällä hetkellä akuutissa vaiheessa. Koemme, että riskit kannattaa minimoida, Etelä-Savon hyvinvointialueen muutosjohtaja Sami Sipilä kertoo tiedotteessa.

Sunnuntaina käydyissä aluevaaleissa valittiinEtelä-Savon aluevaltuustoonn 59 jäsentä.

Aluevaltuuston kokoonpano on tarkistettu ja vahvistettu keskiviikkona 26. tammikuuta, jolloin aluevaalilautakunta julkistaa varsinaiset tulokset.

Aluevaltuuston fyysisestä kokouspaikasta ei ole vielä päätöstä.

– Kunhan korona hellittää, voi olla, että läsnä-kokouksia tullaan pitämään eri puolilla hyvinvointialuetta. Jatkossakin hyvin todennäköisesti hyödynnetään silti myös etäkokouksia, Sipilä sanoo.

Ensimmäisessä kokouksessaan aluevaltuutetut valitsevat keskuudestaan puheenjohtajiston, aluehallituksen ja tarkastuslautakunnan.

Valtuutetut päättävät myös muun muassa hyvinvointialuejohtajan viran perustamisesta. Lisäksi kokouksessa nimetään vt. hyvinvointialuejohtaja, joka hoitaa tehtävää, kunnes varsinainen hyvinvointialuejohtaja on valittu ja ottanut viran vastaan.

Aluevaltuuston kokoukset ovat avoimia yleisölle. Etäkokouksen linkki julkaistaan kokouksen kuulutuksissa lehdissä ja muun muassa Etelä-Savon hyvinvointialueen verkkosivuilla osoitteessa www.etela-savo.fi. Linkistä kokousta voi seurata suorana verkosta.