Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirvensalmen uudeksi kirkkoherraksi on ehdolla kaksi hakijaa – Helmikuussa järjestetään kaikille avoin vaalipaneeli

Valinnan tekee kirkkovaltuusto maaliskuussa.

Hirvensalmen seurakunnassa etsitään parhaillaan uutta kirkkoherraa. Virkaa ovat hakeneet Soinin seurakunnan kirkkoherra Pasi Kilpeläinen ja Kokkolan vs. pastori Eero Kuikanmäki.

Uusi kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, eli kirkkovaltuusto valitsee viranhaltijan. Hakijat haastatellaan helmikuussa.

Seurakuntalaiset puolestaan pääsevät osallistumaan avoimeen paneelitilaisuuteen, jossa virkaa hakeneet ovat mukana. Seurakuntalaisilla on mahdollisuus esittää hakijoille kysymyksiä. Paneelitilaisuus järjestetään Hirvensalmen kirkossa 9. helmikuuta kello 18. Lähetystä voi seurata myös seurakunnan Facebook-sivuilta suorana tai tallenteena.

Kirkkoneuvosto kokoustaa asiasta suljetuin ovin 24. helmikuuta. Lopullisen valinnan tekee kirkkovaltuusto, joka kokoontuu 9. maaliskuuta kello 18 seurakuntatalossa. Kokous on julkinen.

Tulevalta kirkkoherralta toivotaan erityisesti yhteistyötaitoja, kuten helppoa tavoitettavuutta ja verkostoitumiskykyä, innovatiivisuutta, johtamistaitoja sekä monipuolista työtehtävien osaamista. Hirvensalmi on yksipappinen seurakunta, joten työnkuva on laaja.

Kunnes uusi kirkkoherra on valittu, vt. kirkkoherrana toimii pastori Päivi Liukkonen.