Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistokirjoitus | Masi Saarinen oli vanhempiensa ja ystäviensä rakastama verbaalikko ja kynäilijä

Masi Saarinen syntyi Helsingissä 29.06.1992 äitinsä Maaritin suureksi iloksi. Helsinkiläispojasta tuli otavalainen savolaispoika ennen kolmatta syntymäpäiväänsä.

Ensimmäisiä harrastuksia Masilla oli eläinkirjat. Lukemattomissa laiva on lastattu -sanaleikeissä hän päihitti aikuisetkin eläinten nimillä. Viisivuotiaana Masi luki sujuvasti satukirjoja Kangasniemen mökillä samanikäisille ja nuoremmille serkuilleen. Muutaman vuoden Masi harrasti pikajuoksua, oli MiKV:n Vuoden urheilija pojat 15 v -sarjassa, mutta ennen kaikkea hän oli intohimoinen urheilun seuraaja ja tilastonikkari. Urheiluharrastus siivitti Masin jääkiekko- ja jalkapallopelien tavoitteelliseksi videopelitaituriksi.

Masi oli varhaisesta lapsuudestaan saakka sosiaalinen, verbaalisesti ja kirjallisesti lahjakas sekä tunneälykäs. Nämä ominaisuudet loivat pohjaa sille, että aikuisen Masin pääosin mikkelilähtöinen ystäväverkosto oli laaja ja tiivis. Ystävä kuvaili, kuinka Masi hoiti ystäväverkostoaan kuin taitava toimitusjohtaja organisaatiotaan.

Masi valmistui Kuopion AMK:sta tradenomiksi kesällä 2020. Hän odotti uudesta kodistaan Mikkelissä, ystäväverkostostaan ja työelämältä mielekästä tulevaisuutta, kun hänellä diagnosoitiin sarkooma syyskuussa 2020. Rankoista hoidoista yliopistosairaaloissa ei ollut apua.

Viimeiseen asti Masi oli kiitollinen äidin läsnäolosta ja rakastavasta huolenpidosta, ystävien herpaantumattomasta tuesta ja mukana elämisestä sekä kotisairaalan hoidosta. Masi menehtyi sairauden uuvuttamana 31.12.2021 kotonaan.

Juhla- ja merkkipäivinä Masi muisti vanhempiaan usein runolla. Hän kirjoitti 22-vuotiaana äidilleen äitienpäivänä: ”Tahdon kiittää sinua näistä kaikista vuosista ja kaikesta, mitä olet vuokseni tehnyt ja jättänyt tekemättä, koska olet kasvattanut terveen, fiksun, komean ja itsenäisen nuoren miehen, jolla on kaikki avaimet käsissä, kunhan ne oikeat lukot löytyvät.”

Maarit Saarinen ja Tuula Syrjälä

Kirjoittajat ovat Masi Saarisen vanhemmat.