Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin kaupunki veti avia tiukemman linjan: liikuntasalit ja jäähallit pysyvät suljettuina 6.2. asti – Uimahalleissa ja kuntosaleilla asiakasmäärää rajoitetaan

Esimerkiksi Juvalla kunta avasi tilansa myös aikuisten harrasteryhmille.

Mikkelin kaupunki jatkaa sisäliikuntapaikkojensa sulkua 6. helmikuuta asti.

Kaupungin liikuntasalit ja jäähallit on suljettu aikuisten harrastustoiminnalta. Tiloja voivat edelleen käyttää vuonna 2003 syntyneet ja nuoremmat ohjattuun harrastustoimintaan osallistuvat lapset ja nuoret. Lisäksi tiloja voivat käyttää esimerkiksi koululaisryhmät ja ammattimaisesti urheilevat aikuiset.

Kaupungin uimahallit ja kuntosalit ovat avoinna asiakkaille. Tiloissa ei järjestetä aikuisten ryhmäliikuntaa, ja asiakasmäärää rajoitetaan.

Ulkoliikuntapaikoilla ei henkilörajoituksia ole. Pukukopit eivät kuitenkaan ole käytössä.

Lisäksi Mikkelin kaupunki suosittelee yhteistyössä Essoten kanssa, että lasten ja nuorten liikuntatapahtumat ja turnaukset perutaan tai siirretään, mikäli osanottajia tulee alueen ulkopuolelta.

Kaupungin linja sisäliikuntapaikkojen suhteen on Itä-Suomen aluehallintoviraston linjaa tiukempi. Avi kumosi päätöksensä asiakas- ja yleisötilojen sulusta tiistaina. Päätös kokoontumisrajoituksista on edelleen voimassa. Essote suosittelee pitämään aikuisten ryhmäliikuntatoimintaa edelleen tauolla.

Juva ja Puumala avasivat tilansa

Esimerkiksi Juva päätyi avin tiistaisen päätöksen jälkeen avaamaan liikuntatilansa kaikille. Päätös mahdollistaa myös aikuisten ryhmäliikunnan.

Tiloissa on kuitenkin edelleen tilakohtaisia erityisohjeita. Esimerkiksi vesiliikuntakeskus Sampolassa rajoitetaan saunoissa ja pukuhuoneissa yhtäaikaisten käyttäjien määrää.

Myös Puumala avaa urheiluhallin ja pukukopit käyttöön perjantaista alkaen. Liikuntapalveluiden ja kansalaisopiston ohjatut liikuntaryhmät aloittavat toimintansa helmikuun alusta.

Kangasniemi on Mikkelin linjalla. Kunnan kuntosalit, liikuntahallit sekä jäähalli ovat suljettuna joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen käytettäessä 6. helmikuuta asti. Kuntosalien käyttö on sallittua yksilöurheiluun.

Kasvomaskisuositus voimassa

Koulujen ja päiväkotien toimintaa ei tällä hetkellä Mikkelissä rajoiteta.

Myös kansalaisopisto ja Otavia ovat aloittaneet lähiopetuksen. Poikkeuksena ovat aikuisten ryhmäliikunta, tanssi, kuorolaulu ja karaoke, joiden aloitus siirtyy 6. helmikuuta jälkeiselle ajalle.

Kirjastot ovat auki, mutta niissä ei järjestetä tapahtumia. Kirja-auto Mirja on liikennöintitauolla.

Keskiviikkona kokoontunut kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä suosittelee lisäksi kaikkia 12 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia sisätiloissa ja tilanteissa, joissa ei voi pitää riittävää etäisyyttä ihmisiin. Aikuisten väliset kontaktit on syytä pitää mahdollisimman vähäisinä.