Valtteri pyryttää 25 senttiä uutta lunta maakunnan länsiosiin Kangasniemelle, Hirvensalmelle ja Pertunmaalle, mutta Mikkeli pääsee vähemmällä

Puita ei ole vaarassa kaatua eikä tykkyvaurioita odotettavissa.

Valtteri-pyryksi nimetty matalapaine tuo Etelä-Savoonkin lisää lunta lauantaina ja sunnuntaina, mutta sateet heikkenevät itää kohti mentäessä.

Päivystävä meteorologi Petteri Pyykkö Ilmatieteen laitokselta kertoo, että maakunnan länsiosiin Kangasniemelle, Hirvensalmelle ja Pertunmaalle lunta voi tulla 25 senttimetriä, mutta Mikkelissä korkeintaan 15–20 sentin verran.

Itä-Suomi pääsee etelää ja länttä vähemmillä lumikertymillä, sillä esimerkiksi Savonlinnaan on luvassa alle kymmenen senttiä uutta lunta.

Pyykön mukaan Etelä-Savoa alueella lumi sataa pakkaslumena, ja voimakkaan tuulen takia se kinostuu eikä sada tasaisesti maahan. Vaikka tuuli yltyy ja puuskia voi olla, puita ei ole vaarassa kaatua eikä tykkyvaurioita ole odotettavissa.

Ensi yön aikana lämpötila laskee jopa -15 asteeseen, mutta nousee aamulla -10 asteeseen. Iltapäivällä sekä lauantai-iltana sunnuntaiaamuna, jolloin sataa eniten, lukemat ovat viiden ja kahden pakkasasteen välissä.

Sade alkaa heikkenemään sunnuntaina puolen päivän aikaan, mutta jatkuu vielä maanantaille, jolloin voi tulla pari senttiä lisää lunta.

Uutiseen on lisätty kello 18.57 ESPL:n Fb-upotus.

Etusivulla nyt

Mainos: Länsi-Savo

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka