Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin musiikkijuhlat on Osuuskauppa Suur-Savon tuorein aluevaltaus – Luvassa muun muassa gaalakonsertti ja ravintolatapahtumia

Yhteistyösopimuksen myötä Mikkelin musiikkijuhlat jalkautuu aiempaa enemmän Mikkelin katukuvaan. Ohjelmistoon on suunniteltu viitisenkymmentä oheistapahtumaa.

Osuuskauppa Suur-Savo on Mikkelin musiikkijuhlien pääyhteistyökumppani vuosina 2022–2023. Tiistaina julkistetussa sopimuksessa on varaus myös kolmannelle vuodelle.

Käytännössä sopimus tarkoittaa muun muassa sitä, että Osuuskauppa Suur-Savo tarjoaa asiakasomistajilleen kolmeen konserttiin lippuja määrittämällään hinnalla, sekä sitä, että edellisillä musiikkijuhlilla hyviksi havaitut festivaalipäivän avaukset kauppakeskus Stellassa jatkuvat ensi heinäkuussa.

Kesän aikana Mikkelin musiikkijuhlien artistit esiintyvät Osuuskauppa Suur-Savon tilaisuuksissa.

– Haluamme saada korkeatasoisen kulttuurin nivoutumaan osaksi asiakkaidemme arkea niin, että kaikilla on mahdollisuus osallistua johonkin konserttiin. Pienet konserttitapahtumat toimialueellamme tuovat varmasti virkistystä sekä vaihtelua päivän kiireisiin ja kulttuurin lähemmäksi ihmisten arkea, toteaa Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Ari Miettinen.

Kymppitonni tavoitteena

Mikkelin musiikkijuhlien kannatusyhdistykselle yhteistyösopimus Suur-Savon kaltaisen ison toimijan kanssa on tervetullut koronavuosien jälkeen.

– Olemme kehittämässä musiikkijuhlia aiempaakin monipuolisempaan suuntaan ja tulemme perinteisten kirkko- ja konserttisalitilaisuuksien lisäksi tuomaan musiikkielämyksiä Mikkelin katukuvaan, ravintoloihin sekä erillisiin pienempiin tilaisuuksiin, kertoo Mikkelin musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen.

Yhteistyösopimus Osuuskauppa Suur-Savon kanssa on varmasti yksi laajimmista Mikkelin musiikkijuhlien historiassa

Teemu Laasanen

Hän korostaa, ettei musiikkijuhlien taiteellisesta tasosta edelleenkään tingitä. Ja tottakai, Mariinski-teatterin orkesteri tulee paikalle johtajansa Valeri Gergijevin kanssa.

Kesän 2022 musiikkijuhlien teemana on slogan Tunne yhteys, ja tavoitteena on 10 000 kuulijaa. Järjestäjät arvioivat lippuja myytävän kolmisen tuhatta ja maksuttomiin oheistapahtumiin osallistuvan noin seitsemän tuhatta ihmistä.

– Tavoitteen toteutuessa Mikkeliin tulee musiikkijuhlien asiakkaita alueen ulkopuolelta vähintään kaksituhatta vierasta, toteaa festivaalijohtaja Teemu Laasanen.

Tapahtumien heinäkuu

Yhteistyökumppanukset järjestivät tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa he raottivat suunnitelmiaan ensi kesän ohjelmaksi. Kokonaisuudessaan ohjelma paljastetaan vasta helmikuun lopussa.

– Yhteistyösopimus Osuuskauppa Suur-Savon kanssa on varmasti yksi laajimmista Mikkelin musiikkijuhlien historiassa, Laasanen arvioi.

Sopimukseen kuuluu muun muassa se, että vuosittain musiikkijuhlat toteuttaa 1–2 konserttia paikassa, jossa Osuuskauppa Suur-Savolla on ravintolatoimintaa.

– Tulevana kesänä avajaispäivän 2.7. iltana toteutetaan Mikkelipuiston Greenerissä Kuplettimestari-esitys, jossa ovat näyttelijä Risto Kopperi ja pianisti Mikko Paavilainen.

Perjantaina 8.7. Saimaa-stadiumilla järjestetään iso gaalakonsertti, jossa on musiikin lisäksi tarjolla illallinen. Teemana on 'hope' eli toivo ja esiintyjinä jazzlaulaja Elena Mindru Finnection-yhtyeineen sekä Mikkelin kaupunginorkesteri. Vierailijana soittaa puolalaisviulisti Adam Baldych.

Lisäksi jokaisena festivaalipäivänä toteutetaan pienempimuotoinen esitys jossakin Osuuskauppa Suur-Savon toimitilassa.

– Tänä kesänä kokoamme kaikkiaan viitisenkymmentä, pääsääntöisesti ilmaista oheistapahtumaa, Laasanen linjaa.

Farmari-messut

Farmari-maatalousnäyttely järjestetään Mikkelissä 30.6.–2.7. Myös siihen suuntaan on viritetty verkkoja.

– Olemme keskustelleet kymmenen esityksen paketista, Laasanen kertoo.

Savonlinnan oopperakesä käynnistyy heinäkuun alussa. Tapahtumat eivät kilpaile keskenään, vaan hyötyvät toisistaan.

– Sellaisia ryhmiä on tulossa, jotka aikovat käydä molemmissa tapahtumissa.

Musiikkijuhlille on tarkoitus palkata kuukaudeksi viisi residenssitaiteilijaa. Nuoria, alle 25-vuotiaita muusikoita, joita työllistetään muun muassa sidosryhmien tilaisuuksissa.

– Sen lisäksi otamme riveihimme Mikkelin musiikkiopiston pitkälle edistyneitä opiskelijoita. Mikkeliläisille ammattimuusikoillekin on luvassa töitä, Laasanen jatkaa.

Aiempina kesinä festivaaliväki on toisinaan valittaen todennut jääneensä nälkäiseksi konsertin jälkeen. Osana yhteistyötä Miettinen lupaa, että konserttien jälkeen keittiöitä on avoinna ainakin Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa.

Juttu on päivitetty kauttaaltaan kello 14.30 tiedotustilaisuuden annilla.