Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronakapinaa käyneen pieksämäkeläisravintolan anniskelulupa peruttiin kahdeksi viikoksi – Avin mukaan asiakas sammui sohvalle

Aikaisemmin ravintola sai kaksi sulkumääräystä tartuntatautilain takia. Nyt kielto tuli alkoholilain rikkomisesta.

Pieksämäkeläisen Kiilan kuppilan anniskelulupa on peruttu kahdeksi viikoksi. Itä-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedotteessa, että lupa peruutettiin alkoholilain rikkomusten vuoksi.

Avi peruutti Kiilan kauppa oy:n anniskeluluvan ja alkoholijuomien vähittäismyyntiluvan Kiilan kuppilaan 14 vuorokauden ajaksi lauantaiaamusta alkaen.

Yritykselle on aikaisemmin määrätty seuraamusmaksuja alkoholilain rikkomisista, jotka koskivat muun muassa ilmoituspuutteita. Seuraamusmaksu määrättiin myös, koska anniskelualuetta oli muutettu ilman avin hyväksyntää.

Tammikuussa 2022 Kiilan kuppilassa havaittiin alkoholijuomien nauttimista anniskelualueen ulkopuolella sekä selvästi päihtyneitä. Yhdessä tapauksessa asiakas oli ollut sammuneena ravintolan sohvalle.

Avi on antanut Kiilan kaupalle kaksi peräkkäistä 14 vuorokauden pituista määräystä tartuntatautilain rikkomisesta. Määräysten mukaan Kiilan kuppilan ravitsemis- ja anniskelutoiminta oli keskeytettävä ja ravitsemisliike pidettävä suljettuna asiakkailta.

– Nyt annettu päätös anniskeluluvan peruuttamisesta perustuu alkoholilakiin. Alkoholilain mukaan aluehallintovirastot valvovat alkoholijuomien vähittäismyyntiä ja anniskelua sekä markkinointia alueellaan, ylitarkastaja Tuomo Wallén Itä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo tiedotteessa.