Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savon TE-toimisto käynnisti suorat lähetykset työnhakijoille ja yrityksille – Livejä tuotetaan joka viikko Mikkelistä

Lähetykset pyrkivät helpottamaan työnantajien rekrytointeja sekä neuvomaan hakijoita työllistymisessä ja kouluttautumisessa.

Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) aloitti tammikuussa palvelun nimeltään TE-live. Lähetyksiä tehdään viikoittain.

Kyse on suorista lähetyksistä, joissa käsitellään avoimia työpaikkoja, työelämän teemoja ja koulutusmahdollisuuksia. Etelä-Savon TE-liven tuottamat lähetykset keskittyvät aluksi rekrytointeihin ja rekrytointikoulutuksiin. TE-liven toivotaan toimivan työnhakijoiden ja -antajien kohtaamisen mahdollistavana palveluna.

Etelä-Savon lähetykset kuvataan Mikkelissä. Liveen voi lähettää kysymyksiä reaaliaikaisesti, lähetyksen ollessa käynnissä.

Live on valtakunnallinen palvelu, joka laajenee tämän vuoden aikana koko maan TE-toimistojen käyttöön.

Palvelun kehittäminen alkoi vuonna 2016 Pohjois-Savon TE-toimistolla.

Yrityksille luvassa myönteistä näkyvyyttä

Työnantajien hakiessa työvoimaa TE-live pyrkii tarjoamaan näkyvyyttä, säästämään aikaa ja tarjoamaan mahdollisuuden vaikuttaa myönteisesti mielikuvaan, joka työnantajasta välittyy.

Lähetyksissä työntekijöitä hakevat toimijat kertovat muun muassa arvoistaan ja työkulttuuristaan sekä vastailevat työnhakijoiden kysymyksiin.

– Työnantajat ovat ymmärtäneet palvelun edut ja lähetysaikoja varataan nyt tiiviisti. Etäyhteys mahdollistaa lähetyksen tekemisen yrityksille ympäri Etelä-Savoa, kertoo tuottaja-toimittaja Kaisu Peltonen Etelä-Savon TE-toimiston tiedotteessa.

Vaihtoehtona Mikkelin livestudioon saapumiselle työnantaja voi siis vierailla lähetyksessä etänä, kotoaan tai työpaikalta.

Taustatieto voi auttaa työllistymään

Työnhakijalle livet antavat lisätietoa työnantajasta ja -paikasta jo ennen työhakemuksen laatimista. Lisäksi livessä tuotetaan lähetyksiä esimerkiksi alueen rekrykoulutuksista ja työvoimakoulutuksista.

Suorat lähetykset katsotaan TE-liven omilta verkkosivuilta. Livet voi katsoa myös jälkikäteen tallenteena Etelä-Savon TE-palvelujen Youtube-kanavalta.

Seuraava Etelä-Savon TE-live keskiviikkona 2. helmikuuta kello 14.