Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen avi väljensi koronamääräyksiä: Ulkotiloissa kokoontumista ei enää rajoiteta

Uudet määräykset tulevat voimaan heti, ja niitä noudatetaan helmikuun 20. päivään saakka.

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti keskiviikkona keventää yleisötilaisuuksia koskevia koronarajoituksia. Ulkotiloissa järjestettäviä tilaisuuksia ei enää rajoiteta Itä-Suomen alueella, tiedottaa avi.

Sisätiloissa voi järjestää tilaisuuksia ilman asiakasmäärän rajoittamista, jos osallistujille on osoitettu nimikoitu tai numeroitu istumapaikka.

Tilanteissa, joissa yleisölle ei ole nimikoitua tai numeroitua paikkaa, rajoitetaan yli sadan henkilön tilaisuuksia. Tällöin osallistujamäärä voi olla enintään puolet tilan enimmäismäärästä.

Määräykset ovat voimassa helmikuun 20. päivään saakka.

Itä-Suomen avin mielestä yleisten kokousten rajoittaminen ei nykytilanteessa ole välttämätöntä.

–  Asiaa arvioitaessa aluehallintovirasto on ottanut huomioon erityisesti sen, että yleiset kokoukset kuuluvat perustuslailla suojatun kokoontumisvapauden käyttämisen ydinalueelle, kertoo ylitarkastaja Emma-Lotta Kinnunen tiedotteessa.

Nyt voimaan tulleiden määräysten piirissä ovat tilaisuuksista esimerkiksi konsertit, teatteri- ja elokuvanäytökset, festivaalit sekä koulujen ja päiväkotien juhlat, joihin osallistuu ulkopuolisia ihmisiä.

Avin mukaan nyt korostuu tilaisuuksien järjestäjien sekä niihin osallistujien oma vastuu.

Avi muistuttaa, että Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla on edelleen voimassa määräys tilojen terveysturvallisesta käytöstä.

Määräyksen mukaan toiminta on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Riskiä voi alentaa esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin.