Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rekan nostotyö sulki Viitostien puoleksi tunniksi Juvalla – Liikenne sujuu nyt normaalisti

Viitostie oli suljettuna liikenteeltä Juvan pohjoispuolella reilun puolen tunnin ajan lauantaina päivällä. Sulku johtui raskaan ajoneuvon nostotyöstä.

Tie oli suljettuna Halla-ahon ja Hampunjoen välillä nelisen kilometriä Valtatie 14:n risteyksestä pohjoiseen päin.

Taustalla aamuinen ulosajo

Etelä-Savon pelastuslaitokselta kerrottiin lauantaiaamuna, että Viitostietä kulkenut rekka on suistunut osittain ulos tieltä Juvan pohjoispuolella. Rekka oli kääntymässä tien sivuun levikkeelle, mutta alkoi kääntyä tien sivuun jo hieman ennen itse levikettä.

Rekka oli juuttunut pelastuslaitoksen mukaan varsinaisen ajoradan ulkopuolelle, osittain ulos tieltä. Ennen nostotyön alkua se ei siis haitannut liikennettä.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta vahvistetaan, että kyseessä on sama ajoneuvo, joka suistui tieltä aamulla.

Virallista kiertotietä suljetun paikan ohi ei järjestetty. Tieliikennekeskuksen arvion mukaan se ei ole tarkoituksenmukaista, koska katkos on verraten lyhyt eikä lähistöllä ole kiertotietä varten riittävän laadukasta tiestöä.

Tieliikennekeskus tiedotti tilanteen päättyneen puoli yhden jälkeen. Liikenne Viitostiellä sujuu nyt normaalisti.

Päivitetty 5.2.2022: Täydennetty klo 12.31 ensiuutista pelastuslaitoksen, poliisin ja Tieliikennekeskuksen antamilla tiedoilla. Päivitetty klo 12.44 tilanteen olevan ohi.