Aino-laivan kyydissä pääsee Mikkelin satamasta Astuvansalmelle – Ensi kesän uusi Hop On Hop Off -reitti vie Saimaan aalloille

Muutaman vuoden tauon jälkeen matkailija pääsee ensi kesänä jälleen laivalla Mikkelin satamasta suoraan Saimaan aalloille. Aino-laivalla toteutettava uusi reitti vie Mikkelin satamasta Kenkäveron, Kyyhkylän ja Heimarin kautta Astuvansalmen kalliomaalauksille ja Kallioniemen huvilalle saakka.

– Uusi reitti Mikkelin satamasta on täydellinen lisä Hop On Hop Off -reitteihin. Tämän reitin lisäksi toteutamme viime kesänä aloitetut takuulähtöiset bussi- ja veneretket Anttolasta Neitvuorelle ja Ristiinasta Astuvansalmelle sekä bussiretken Mikkelin kaupunkikohteisiin, sanoo projektipäällikkö Hanna Airas Mikkelin matkailukohteiden ja Saimaan saavutettavuuden parantaminen -hankkeesta.

Viime kesän Hop On Hop Off -elämysreitit Saimaalle onnistuivat hänen mukaansa yli odotusten. Aikataulutettujen bussi- ja venekuljetusten kyydissä matkusti kesällä lähes 800 matkustajaa.

– Asetimme hyvin maltillisen tavoitteen koronatilanteen takia ja matkustajamäärä yllätti meidät positiivisesti. Olen toiveikas, että tulevana kesänä tuplaisimme matkustajamäärän, sillä tänä vuonna meillä on enemmän aikaa muun muassa markkinointiin. Yrittäjiltä saamamme palautteen perusteella kyseiselle palvelulle on suuri tarve, Airas kertoo.

Projektipäällikkö kertoo Miksein tiedotteessa, että retket alkavat ensi kesänä jo kesäkuun alussa ja jatkuvat syyskuun loppuun saakka.

Airaksen luotsaama hanke purkii parantamaan Saimaan saavutettavuutta.

– Toiveissamme on, että kyseinen palvelumuoto kuljettaisi matkailijoita pian koko Saimaan ympäri, nainen sanoo.

– Uudet Hop On Hop Off -reitit täydentävät loistavasti Saimaan matkailutarjontaa, rakentavat vetovoimaista Saimaa-brändiä sekä tiivistävät yritysten ja eri toimijoiden yhteistyötä, sanoo matkailujohtaja Maisa Häkkinen.

Kesän reittitarjontaan voi tutustua Visit Mikkeli -verkkosivulla. Ensi kesän elämysreittien myynti alkaa helmikuun 11. päivä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka