Poliisiin kohdistuu mahdollinen uhka, tilanne ei rajoita palvelujen järjestämistä – Mikkelin poliisiasemalla käymistä valvotaan ja sisälle otetaan vain yksi henkilö kerrallaan

Mikkelin poliisiaseman ovet ovat jatkuvasti lukittuina ja asiakkaita otetaan sisään kontrolloidusti.

Poliisiin kohdistuu mahdollinen uhka, jonka vuoksi poliisin varautumista on tehostettu, tiedottaa Poliisihallitus.

Poliisin varautumiseen ja valmiuteen liittyvät tiedot ovat salassa pidettäviä, joten yksityiskohtaisia tietoja toimenpiteistä ei anneta, kerrotaan tiedotteessa.

Mikkelin poliisiasemalla oli torstaina puolenpäivän jälkeen rauhallista. Oveen oli kiinnitetty lappu, jossa todetaan, että ovet ovat jatkuvasti lukittuina ja asiakkaat otetaan sisään kontrolloidusti.

Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että ovi avattiin erikseen poliisiasemalla asioiville. Sisälle pääsi vain yksi henkilö kerrallaan. Odotustiloissa sai olla useampi asiakas samaan aikaan, mutta sisäänkäynti järjestettiin yksilöllisesti.

Ovea avannut poliisi varmisti kävijöiltä kysymällä ja taskuja tunnustelemalla, että heillä ei ole mukanaan vaarallisia esineitä.

Palvelut järjestyvät normaalisti

Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Mikko Masalin ei kerro tilanteesta paikallisia tietoja. Poliisipäällikkö muistuttaa Poliisihallituksen vastaavan turvallisuusuhkaa koskevista päätöksistä ja tiedottamisesta.

Asiointipalvelujen toiminta poliisin toimipisteillä jatkuu normaalisti.

– Kaikki poliisin lupapalvelut ja muut vastaavat palvelevat normaalisti. Mitään rajoituksia niihin ei ole, Masalin painottaa.

Poliisihallituksesta tiedotettiin, että kaikissa tilanteissa varmistetaan poliisin henkilöstön ja asiakkaiden turvallisuus tilanteen edellyttämällä tavalla.

Varotoimenpiteitä ympäri Suomen

Ilta-Sanomien (IS) keskiviikkona saamien tietojen mukaan poliisiin kohdistuu poikkeuksellinen turvallisuusuhka. IS:n tietojen mukaan tilanteeseen on reagoitu ja varauduttu laajasti poliisilaitoksissa ympäri maan.

IS:n mukaan esimerkiksi Sisä-Suomen poliisin alueella sijaitsevassa poliisilaitoksessa on tarkennettu kulunvalvontaa, lisätty henkilökuntaa ja laitoksessa asioiville tehdään turvatarkastuksia.

Pasilan poliisitalon luona päivysti torstaina aamupäivällä poliisin panssariauto.

Helsingin Sanomien (HS) mukaan Helsingin poliisilaitoksen apulaispäällikkö Heikki Kopperoinen on pyytänyt laitoksensa henkilöstöä ilmoittamaan mahdollisesta epäilyttävästä toiminnasta poliisitalojen ulkopuolella. HS:n näkemän poliisilaitoksen sisäisen viestin mukaan ”epävarman ja kohdentumattoman tiedon mukaan poliisiin saattaa kohdistua tällä hetkellä tavallista suurempi uhka”.

Viestissä todetaan HS:n mukaan, että mitään konkreettista uhkaa ei ole tiedossa. Henkilöstöä pyydetään ilmoittamaan havainnoistaan, esimerkiksi valokuvaamisesta poliisitalojen ulkopuolella tai muusta epäilyttävästä toiminnasta välittömästi yleisjohtajalle Johtokeskukseen.

Iltalehden mukaan Sisä-Suomen poliisissa henkilöstöä on kehotettu jäämään etätöihin, jos mahdollista.

Ylen saaman tiedon mukaan "kaikkia poliiseja Suomessa" on kehotettu olemaan varuillaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka