Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Laajalammen tuhopolttaja vangittiin törkeistä tuhotöistä epäiltynä – Mies määrättiin heti mielentilatutkimukseen

Etelä-Savon käräjäoikeus vangitsi miehen, jota epäillään todennäköisin syin kolmesta törkeästä tuhotyöstä. 35-vuotias mies sytytti kolmella eri kerralla tulipalon häkkivarastoihin kerrostaloissa Mikkelin Laajalammella.

Mies on tunnustanut tekonsa, mutta motiivi tuhopolttojen tekemiseen ei ole Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan selvillä. Käräjäoikeus määräsi rikoksesta epäillyn mielentilatutkimukseen.

Syyte törkeistä tuhotöistä pitää nostaa elokuun loppuun mennessä.

Ilkivalta aiheutti kiinnijäämisen

Tuhopolttaja toimi Laajalammen Suksisepäntiellä viime lokakuussa, kolme viikkoa sitten tammikuussa ja viimeisimmän kerran kuluvan viikon alussa.

Poliisi pidätti vangitun maanantaina tuntomerkkien perusteella, koska mies rikkoi taloyhtiöiden ikkunoita. Pidättämisen aikaan saapui tieto tulipalosta kerrostalon häkkivarastossa.

Kaikki kolme tulipaloa havaittiin ja sammutettiin ajoissa, joten henkilövahinkoja ei päässyt tapahtumaan. Tuhotöissä turmeltui kuitenkin taloyhtiöiden ja asukkaiden omaisuutta. Varastotilat kärsivät myös savuvahinkoja.