Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savon elinkeinopäällikkönä aloittaa Tuula Kokkonen

Etelä-Savon maakuntaliiton elinkeinopäälliköksi on valittu Tuula Kokkonen.

Kokkonen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän siirtyy Etelä-Savoon yritysasiantuntijan tehtävistä Varkauden Navitas Kehitys Oy:stä, tiedottaa maakuntaliitto.

Kokkonen on toiminut yli 10 vuotta yrityskehittämisen parissa kunnallisissa kehittämisyhtiöissä ja lisäksi viiden vuoden ajan suomalaisen yrityksen tytäryhtiössä ulkomailla toimitusjohtajana, aluevientipäällikkönä ja markkinointitehtävissä. Kokkosella on myös kokemusta oman perheyrityksen johtamisesta.

Kokkonen vahvistaa maakuntaliiton osaamista yrityskentän alueella ja kansainvälisen yhteistyön saralla. Kokkosen tehtävänä on edistää maakunnan elinkeinoelämää maakuntastrategian ja maakuntaohjelman mukaisesti, tiedottaa maakuntaliitto.

Kokkosen vastuulla ovat myös elinkeinotoimintaan liittyvät yhteistyö- ja edunvalvonta-asiat maakunnassa ja kansainvälisesti sekä hankkeiden rahoittaminen EU:n rakennerahasto-ohjelmien kautta.

– Visit Saimaa -yhteistyö nykyisessä tehtävässä tempaisi minut Etelä-Savon imuun. Matkailun ja asumisen mahdollisuudet ovat koko Saimaan alueella huikaisevat. Maakunnan kehittämisen painopisteet metsä, ruoka ja vesi ovat kirkkaat, huolellisesti valitut ja avaavat moneen suuntaan mahdollisuuksia, sanoo Kokkonen tiedotteessa.

Kokkonen aloittaa elinkeinopäällikkönä 7.3.2022.