Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella todettiin viime viikolla lähes 1 400 koronatartuntaa – Tartunnan saaneet pyritään yhä tavoittamaan vuorokaudessa, mutta aina se ei onnistu

Osastohoidossa oli viime viikolla jo 40 koronapositiivista potilasta. Noin puolet heistä päätyi osastolle nimenomaan koronatartunnan vuoksi.

Koronatartuntojen määrä ja sairastuneiden tarve sairaalahoidolle jatkavat kasvuaan Essoten alueella.

Viime viikolla todettiin 1 378 tartuntaa, joka on yli 300 tartuntaa enemmän kuin toissa viikolla. Osastohoitoon päätyneiden koronapotilaiden määrä kasvoi 40:een. Yksi heistä on tehohoidossa.

Suurinta osaa koronapotilaista hoidetaan Mikkelin kohorttiosastoilla.

– Myös Juvalla, Kangasniemellä ja Pieksämäellä on yhteensä yli kymmenen potilasta osastohoidossa. Noin puolet potilaista on hoidossa pääasiallisesti muun syyn kuin koronan vuoksi. Osalla korona on myötävaikuttanut esimerkiksi pitkäaikaissairauden pahenemiseen, taustoittaa terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Sairastuneille soittaminen viivästyy

Essoten tartuntatautitiimi pyrkii edelleen tavoittamaan positiivisen testituloksen saaneita puhelimitse vuorokauden kuluessa.

Kaikissa tapauksissa tavoitteeseen ei olla kyetty, koska kiireisimpinä päivinä tartuntoja kirjattiin lähes 300. Neljän viime viikon aikana Essoten alueella korona todettiin yli 4 000 henkilöllä.

– Keskitymme nyt sote-työntekijöihin ja riskiryhmäläisiin. Vointisoittoja kotona sairastaville pystymme tekemään enää vain korkeimmassa riskissä oleville henkilöille, Seppälä kertoo.

Essoten terveydenhuoltoa kuormittavat laajat henkilöstön poissaolot eri osastoilla.

– Pientäkään laskua tartuntamäärissä ja hoidon tarpeessa ei näy, joten ei voida vielä sanoa, että epidemiahuippu olisi ohi. Edelleen on tärkeää vähentää kaikkien henkilökontaktien määrää ja käyttää kasvomaskia sisätiloissa, Seppälä vetoaa.