Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puumalan kirkkoneuvosto käsittelee seurakuntaliitoksesta tehtyä valitusesitystä vielä ennen kuin se tuodaan kirkkovaltuustolle keskiviikkona

Länsi-Savo uutisoi verkkosivuillaan sunnuntai-iltana ja paperilehdessä maanantaina, että Puumalan seurakunnassa puuhataan valitusta hallinto-oikeuteen. Valitus koskee kirkkohallituksen tammikuun lopulla tekemää päätöstä, jonka mukaan Puumalan seurakunta liitetän osaksi Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaa vuoden 2023 alussa.

Jutusta ei käynyt ilmi, että Puumalan seurakunnan kirkkoneuvosto käsittelee asiaa vielä kokouksessaan keskiviikkona. Kun neuvosto on muodostanut asiasta oman kantansa ja päättänyt mahdollisista toimenpiteistä, päätös tuodaan kirkkovaltuustolle tiedoksi. Myös valtuusto kokoontuu keskiviikkona.

Puumalan kirkkoneuvosto käsitteli valitusesitystä jo edellisessä kokouksessaan viime viikolla. Neuvoston jäsen Eero Lappalainen toi asian kirkkoneuvoston käsiteltäväksi kokouskutsun lähettämisen jälkeen.

Neuvosto keskusteli valitusesityksestä ja päätti äänestysten jälkeen, että se antaa asian Lappalaiselle vielä uudelleen valmisteltavaksi. Valitusta ovat valmistelleet ryhmä Puumalan seurakunnan luottamushenkilötä ja heidän apunaan on ollut myös Puumalan entinen kunnanjohtaja Matias Hilden.

Täydennetty valitusesitys on kirkkoneuvoston lisäksi toimitettu myös valtuuston jäsenille sunnuntaina.