Kokoontumisrajoitukset puretaan myös Essoten alueella – Ensi viikosta lähtien tapahtumien yleisömäärää ei enää rajata, mutta toiminnan on oltava terveysturvallista

Itä-Suomen avi jatkoi määräystä tilojen terveysturvallisesta käytöstä 6. maaliskuuta saakka.

Yleisötilaisuuksien henkilömäärärajoitukset päättyvät Etelä-Savossa kuluvan viikon lopussa. Tieto selviää Itä-Suomen aluehallintoviraston (avi) torstaisesta tiedotteesta.

Kokoontumisrajoituksia on tällä hetkellä voimassa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueella. Muualta Itä-Suomesta rajoitukset purettiin jo tiistaina.

Voimassa säilyy kuitenkin määräys tilojen terveysturvallisesta käytöstä. Sitä on jatkettu 6. maaliskuuta saakka. Määräys velvoittaa järjestämään toiminnan asiakas- ja yleisötiloissa niin, että osallistujien ja seurueiden välillä lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan ehkäistä. Päätöksen tarkoista toimista tekee kukin toimija itse.

Essoten aville antaman asiantuntija-arvion mukaan koronaepidemia on alueella tällä hetkellä huipussaan ja sairaalahoidon kuormitus on koko epidemia-ajan haastavin.

– Nyt asetettava rajoitus antaa mahdollisuuden järjestää tilojen käytön niin, että toiminnot voivat Essoten alueen vaikeasta tilanteesta huolimatta jatkua, sanoo avin tiedotteessa ylijohtaja Soile Lahti.

Avi seuraa epidemiatilanteen kehittymistä ja kertoo kumoavansa annetun määräyksen terveystoimista, mikäli sitä ei enää katsota välttämättömäksi.

Essoten alueella koronamäärät ovat kasvaneet edelleen. Viime viikolla todettiin 1378 tartuntaa. Torstaiaamuna päivitetty luku kertoi tällä viikolla 788 koronatartunnasta. Sairaalahoidossa on koronan vuoksi 37 ihmistä. Tehohoidossa ei ole yhtään ihmistä.

Uutista täydennetty kello 17.27 Essoten koronaluvuilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka