Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdeksän Esedun opiskelijaa osallistuu Taitaja-finaaleihin

Suomenmestaruuksista kilpaillaan Porissa toukokuussa.

Etelä-Savon ammattiopistolta Esedulta lähtee yhdeksän opiskelijaa ammattitaidon Taitaja-SM-finaaleihin.

Joukko valikoitui helmikuun semifinaaleista. Loppukilpailut käydään toukokuussa Porissa, ja sinne opiskelijoiden lisäksi Esedulta lähtevät heidän valmentajansa ja opettajista koostuva tuomarijoukkue.

Finaaleihin ylsivät autokorinkorjauksessa ristiinalainen Jonne Rahikainen ja mikkeliläinen Danil Rudenko (valmentaja Vesa Pyrhönen), automaalauksessa mikkeliläinen Aatu Kilpinen (valmentaja Mika Kuuva), metsäkoneen käytössä hirvensalmelainen Santeri Luntta ja mikkeliläinen Juuso Kokko (valmentaja Jari Taavitsainen), hiusmuotoilussa mikkeliläiset Petra Väisänen, Reetta Reinikainen ja Sanna Partanen (valmentaja Pirjo Saarinen) sekä rakennuspinnoittamisessa mikkeliläinen Lauri Heinonen (valmentaja Tarja Seppänen).

Finalistit valmentautuvat Taitaja-kisoihin kevään aikana omien valmentajiensa ohjauksessa. Esedun Taitaja-joukkueenjohtaja Pekka Orava sanoo Esedun tiedotteessa, että koossa on hyvä joukkue, jolle on luvassa hyviä kilpailukokemuksia ja kenties mitalejakin.

Kilpailutoiminta on osa ammatillista koulutusta. Kilpailuissa opiskelijat pääsevät testaamaan taitojaan ja harjoittelevat paineen alla työskentelyä tiukassa aikataulussa. Taitaja-finaalissa mestaruuksista kilpailee yli 400 ammattiopiskelijaa 43 eri lajissa.