Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten koronanyrkki jatkoi suosituksia hiihtolomaviikkojen yli – Tartuntamäärät kasvavat edelleen

Avin järeimmille rajoituksille ei ole enää perusteita. Alueelliset suositukset esimerkiksi etätöistä jatkuvat 13.3. asti.

Koronatartuntojen määrä jatkaa kasvuaan Essoten alueella. Parannusta tilanteeseen ei vielä ole näköpiirissä.

Tämän viikon kahden ensimmäisen päivän aikana Essotessa on todettu 705 koronatartuntaa, eli päiväkohtainen keskiarvo on yli 350. Koko viime viikon keskiarvo päivää kohti oli 252.

Essoten koronatestaus on jatkunut entisin suosituksin, mikä antaa luotettavaa tietoa alueen tilanteesta. Sen sijaan koko maan alueiden välisiä eroja ei pystytä enää erilaisten testauskäytäntöjen vuoksi vertailemaan.

– Mikä tässä on helpottavaa, on se, että osastopaine laskee, vaikka tartuntamäärät kasvavat. Rokotteiden teho vakavaa tautimuotoa vastaan on meillä osastoilla ihan selkeästi näkyvissä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Suositukset jatkuvat

Etelä-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina arvioimaan alueen koronaepidemian tilannetta.

Koska alueen rokotekattavuus on korkealla, aluehallintoviraston asettamille ja lainsäädäntöön perustuville järeimmille koronarajoituksille ei ole perusteita. Rajoituksista voimassa ovat enää asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisen käytön rajoitukset 6.3. asti. Tähän Essote esittää vielä jatkoa aluehallintovirastolle.

Myös alueelliset suositukset jatkuvat. Kaksi viikkoa sitten asetetut suositukset päätettiin jatkaa 13. maaliskuuta asti voimassa oleviksi ja niitä arvioidaan seuraavan kerran 8. maaliskuuta.

– Nämä koskivat kokoontumissuositusta enintään viidelle henkilölle koko alueellamme, laajaa etätyösuositusta Mikkelin, Juvan, Mäntyharjun ja Pieksämäen seuduilla, sekä terveydenhuollon ryhmätoimintojen tauollapitoa. Näitä päätettiin jatkaa talvilomakauden yli 13.3. asti, Seppälä tähdentää.

Suosituksia on edelleen järkevää noudattaa epidemian hallinnassa pysymiseksi ja lomakauden tuoman liikkuvuuden vuoksi. Essoten suositukset kasvomaskin käytöstä kaikissa kodin ulkopuolisissa sisätiloissa jatkuu.

Pieksämäellä ei enää virallista eristystä

Positiivisen koronatestituloksen saaneita ei pääsääntöisesti määrätä enää viralliseen eristykseen Pieksämäellä.

Positiivisen testituloksen jälkeen tulee jäädä kotiin eristykseen viideksi vuorokaudeksi oireiden alusta alkaen tai mikäli henkilö on oireeton, testipäivästä lukien. Sairastumisesta tulee kertoa työ- tai opiskelupaikalle sekä muille tartuttavuusaikana tapaamilleen ihmisille, jotta he osaavat jäädä kotiin mahdollisten oireiden alkaessa, kaupunki ohjeistaa.

Tartuttavuus alkaa yleensä noin kaksi vuorokautta ennen oireiden alkua ja on suurimmillaan ensimmäisinä oirepäivinä.

Altistuneille perheenjäsenille on suosituksena jäädä etätöihin, etäkouluun tai pois päivähoidosta. Altistuneiden oireisten olisi hyvä käydä itsekin testissä.

Ennen kuin voi palata töihin, kouluun tai päiväkotiin, pitää olla vähintään yksi kuumeeton päivä ja muiden oireiden tulisi olla jo lievittymään päin.

Juttua päivitetty kello 13.40 Pieksämäen tiedoilla.