Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esedulla voi jatkossa kouluttautua erä- ja luonto-oppaaksi

Opintojen sisällöt painottuvat luontoympäristössä toimimiseen, liikkumiseen ja opastamiseen sekä erilaisten luontopalvelujen järjestämiseen.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu aloittaa huhtikuussa Mikkelissä Salosaaren toimipisteessään erä- ja luonto-oppaan koulutuksen. Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina.

– Kyseessä on luontoalan ammattitutkinto, jossa Esedulla alkoi jo viime syksynä luonnontuoteneuvojan opinnot. Nyt aloitamme tänä keväänä erä- ja luonto-oppaan opinnot. Kyseessä on aivan uusi koulutus Esedulla, kertoo tiedotteessa Niina Liukkonen, joka on yksi tutkinnon opettajista.

Opintojen sisällöt painottuvat luontoympäristössä toimimiseen, liikkumiseen ja opastamiseen sekä erilaisten luontopalvelujen järjestämiseen. Lisäksi luonnon tuotteistaminen ja yrittäjyys luontopalveluissa ovat tärkeitä painopistealueita.

Opinnot sisältävät lähi- ja verkko-opetusta. Käytännön harjoitukset ja tutkinnon osien näytöt tehdään aidoissa työelämän tilanteissa ja -paikoissa.

– Opinnot voi hyvin suorittaa myös työn ohella, jos pystyy järjestämään opiskelu- ja harjoittelupäivät vapaiksi.

Koulutus sopii esimerkiksi alan vaihtajille, yrittäjille, jotka haluavat lisäosaamista sekä henkilöille, joita luonnossa liikkuminen ja luonnon tuntemus kiinnostaa.

– Luontoalan osaajista muun muassa luonto-ohjelmapalveluihin on tarvetta alueella luontomatkailun suosion yhä kasvaessa. Tavoitteenamme on saada vauhtia Mikkelin alueen matkailuun luontomatkailun kautta, Liukkonen kertoo.

Luontoalan ammattitutkinto on Esedulla jatkuvassa haussa. Opinnot alkavat huhtikuussa 2022.