Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukuisat kynttilät tuikkivat lauantai-illassa Ukrainan ja rauhan puolesta Mikkelin kaupungintalon edessä

Lauantaina suomalaiset ovat osoittaneet mieltään rauhan puolesta ja Ukrainan sotaa vastaan eri puolilla maata.

Mikkelin kaupungintalon edessä oli lauantai-iltana hiljainen kynttilämielenosoitus. Muutaman kaupunkilaisen organisoiman tapahtuman tarkoituksena oli osoittaa tukea Ukrainalle.

– Haluamme osoittaa edes jollain tavalla tukea ja kertoa, että mikkeliläiset ovat Ukrainan ja rauhan puolella, Minna Pöntinen, yksi tapahtuman puuhanaisista kertoi iltapäivällä.

Illalla kaupungintalon edustalle tuli kymmeniä kynttilöitä. Järjestäjät arvioivat, että jo puolessa tunnissa kynttilöitä oli kertynyt yli sata ja kävijöitä kynttilöineen riitti senkin jälkeen.

Ajatus kaikille avoimesta, rauhanomaisesta mielenosoituksesta syntyi myöhään perjantai-iltana. Mikkelin kaupunki näytti tapahtumalle vihreää valoa ja lauantaiaamuna järjestäjät sopivat tapahtuman yksityiskohdista poliisin ja pelastusviranomaisten kanssa.

Ajatuksena oli, että paikalla voi vain piipahtaa ja jättää oman kynttilänsä tai jäädä juttelemaan muiden osallistujien kanssa. Tapahtuman järjestäjät olivat paikalla kello 18 ja 19 välisen ajan. Senkin jälkeen paikalle on voinut viedä oman kynttilänsä.

Järjestäjät siivoavat kynttilät pois sunnuntaina.

Ympäri Suomen on järjestetty Ukrainaa tukevia mielenosoituksia. Esimerkiksi Helsingissä kaksi eri mielenosoitusta keräsi lauantaina yhteensä tuhansia ihmisiä. Osallistujina on ollut kaikenikäisiä pienistä lapsista ikäihmisiin.

Mikkelissä kaupungintalo on valaistu viikonlopun ajan Ukrainan lipun mukaisesti sinikeltaiseksi.

Juttu päivitetty kauttaaltaan ja lisätty kuvia tapahtumista klo 19.35.