Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heidi Huovisen ja Katariina Kovasen ideoimalle kaupunkipakopelille Mikkelin kulttuurikannustin

Kulttuurikannustimen summa on tänä vuonna 3 400 euroa. Peli on kaikkien käytettävissä todennäköisesti kesän korvalla.

Mikkelin kaupunki on myöntänyt vuoden 2022 kulttuurikannustimen kaupunkipakopelille. Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta poimi pelin voittajaksi 11 hakemuksen joukosta.

Palkitun kaupunkipakopeli-idean takana ovat pelillisiin menetelmiin erikoistuneet muotoilija Heidi Huovinen ja yhteisöpedagogi Katariina Kovanen.

He saavat kaupunkipakopelin toteuttamiseen 3 400 euron suuruisen kulttuurikannustimen.

Kulttuurikannustimella palkittu kaupunkipakopeli panee ihmiset katsomaan Mikkeliä vähän vaihtoehtoisesta näkökulmasta. Kuvitteelliseen tarinaan perustuva peli tutustuttaa pelaajansa muun muassa Mikkelin julkiseen taiteeseen ja kulttuurimaisemiin.

Peli kestää noin 1–2 tuntia, ja siinä etsitään koodeja, joita löytyy vihjeiden avulla muun muassa Mikkelin arkkitehtuurista, taiteesta ja muista kulttuurikohteista.

Työpari Huovinen–Kovanen käsikirjoittaa pelin kevään aikana ja toteuttaa testipelejä. Tekijät arvelevat, että peli olisi valmis ja kaikkien ulottuvilla toukokuun aikana. Aikataulu tarkentuu pelin valmistumisen myötä.

Mikkelin kaupunki on myöntänyt kulttuurikannustimia vuodesta 2010 lähtien. Niillä on tuettu muun muassa Illumio-valotapahtumaa, Hacklab Mikkeliä sekä Otavan vanhan koulutilan alueelle sijoittunutta Kulttuurinavettaa.

Kulttuurikannustimella tuetaan rohkeita, tuoreita, kekseliäitä ideoita, jotka tavalla tai toisella kytkeytyvät Mikkelin kaupungin strategiaan.

Tänä vuonna hakemuksia jätettiin kiitettävän runsaasti, 11 kappaletta. Niissä on ideoitu esimerkiksi lumimandaloita, näyteikkunaesiintymisiä, luvanvaraisia graffitiseiniä sekä moniaistillinen valokuvanäyttely.