Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeli juhlii syntymäpäiväänsä tänään maanantaina – Etäjuhlassa esitellään kaupungin uusi markkinointihahmo, Arkienkeli Miksu

Päivän sankari täyttää 184 vuotta. Koronasyistä juhlat pidetään etänä netissä.

Mikkelin kaupunki juhlii synttäreitään tänään maanantaina. Vuosia on kertynyt 184, ja koronaepidemian takia juhlat järjestetään etänä verkossa.

Juhlinta alkaa kello 9 kaupunginorkesterin konsertilla. Taltiointi kestää noin 15 minuuttia.

Kello 10 äänessä on kaupunginjohtaja Timo Halonen syntymäpäivätervehdyksineen.

Kello 11 vuorossa on Mikkelin kaupungin uuden markkinointihahmon, Arkienkeli Miksun synttärivideo. Mystinen hahmo esittäytyy kaupunkilaisille lähemmin myöhemmin maaliskuussa julkaistavassa videossa.

Miksun maskista paljastuu näyttelijä Aapo Oranen. Hahmon on ideoinut Heleen Paukkunen. Miksu on arkipäivän versio Mikkelin liitetystä arkkienkeli Mikaelista, eikä siinä ole mitään taivaallisia piirteitä. Tarja Pyhähuhdan ohjauksessa Miksusta on tarkoitus tehdä vetovoimainen lisä kaupungin markkinointiin.

Arkienkeli Miksun omat nettisivut ovat osoitteessa www.mikkelinmiksu.fi.

Syntymäpäivien kulttuuri- ja museoteema valittiin, koska kaupungissa vietetään kulttuurin unelmavuotta ja koska kaupunki on ollut ehdokkaana Vuoden museokaupungiksi. Tänä keväänä Sodan ja rauhan keskus Muisti ja Päämajamuseo kisaavat myös valtakunnallisesta Vuoden museo -tittelistä.

Museoteemaa tuovat esiin Viestikeskus Lokin, Kivisakastin sekä Sodan ja rauhan keskus Muistin videot, jotka nähdään juhlassa kello 13.

Tuntia myöhemmin, kello 14, vuorossa on kotiseutuneuvos Helena Partanen Mikkelin oppaista. Hän vastaa mikkeliläisten aiemmin tekemiin historiakysymyksiin.

Juhlan päättää Esko Korpelainen Jatkumo-esityksellään kello 15. Esityksen tuottaja on Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasus.