Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maanantaista alkaen Mikkelissä saa uutta koronarokote Nuvaxovidia – Rokotetta jaetaan vain määrättyinä päivinä keskussairaalalla ja ajanvarausta vastaan

Viikon puolessavälissä koronatartuntoja kertyi Essoten alueella yli 500. Kaksi koronapositiivista potilasta on tällä hetkellä tehohoidossa.

Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä aletaan jakaa maanantaina 7. maaliskuuta uutta Nuvaxovid-koronarokotetta. Lääkeyhtiö Novavaxin kehittämää Nuvaxovidia voidaan antaa 18 vuotta täyttäneille rokotettaville.

– Perinteisemmällä menetelmällä valmistettu Nuvaxovid on hyvä vaihtoehto heille, jotka eivät ole halunneet ottaa mRNA-rokotetta tai ensimmäisestä mRNA-rokotteesta tuli allerginen reaktio ja rokotussarja jäi vaillinaiseksi, vinkkaa Essoten tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Hävikin välttämiseksi Nuvaxovidia annetaan vain Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä aina maanantaisin ja tiistaisin. Uutta rokotetta haluavien pitää varata rokotusaika sitä saadakseen. Nuvaxovidia ei saa siis ajanvarauksettomasta walk in -rokottautumisesta.

Keskussairaalan rokotuspiste palvelee ilman ajanvarausta asioivia arkipäivisin kello 8–15.

Rokotusväli on vähintään 1,5 kuukautta

Nuvaxovid-rokotussarjaan kuuluu kaksi rokotetta. Toiseen rokotukseen saa ajan ensimmäisen käynnin yhteydessä.

Annosten ottamisen väli on 6–12 viikkoa. Pandemiapäällikkö muistuttaa, että jo sairastettu koronavirustauti ei estä Nuvaxovid-annosten ottamista.

– Rokote sopii lähes kaikille aikuisille. Rokotteesta ei myöskään ole haittaa, vaikka olisi oireeton koronavirusinfektio tai itämisvaiheessa oleva koronavirustauti silloin, kun rokote annetaan, sanoo Gärdström.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat henkilöt ovat etusijalla, jos uutta rokotetta ei riitä heti kaikille halukkaille. THL:n verkkosivuilta löytyy lisätietoa Nuvaxovid-rokotteesta.

Kuluvan viikon aikana Essoten alueella todettiin 516 koronatartuntaa torstaiaamun puoli kahdeksaan mennessä. Sairaalahoidossa oli torstaiaamuna 17 koronapotilasta ja tehohoidossa kaksi.

Runsaasta tartuntamäärästä johtuen eristyspäätösten laatiminen tartunnan saaneille viivästyy paikoitellen.