Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin musiikkijuhlat etsii uuden taiteellisen johtajan Valeri Gergijevin tilalle

Venäläisen kapellimestarin Valeri Gergijevin osalta Mikkelin musiikkijuhlat ovat päättyneet. Mikkelin musiikkijuhlien kannatusyhdistyksen hallitus vapautti Gergijevin tehtävästään tiistaina illalla.

– Kolmenkymmenen vuoden läheisen yhteistyön päättyminen on musiikkijuhlille taiteellisesta näkökulmasta raskas asia, puheenjohtaja Markus Tykkyläinen toteaa sähköpostitse.

Gergijevin ansiot Mikkelin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana ovat kiistattomat, mutta vallitseva maailmantilanne ei jättänyt Mikkelin musiikkijuhlien hallitukselle pelivaraa.

Arvostetun kapellimestarin työt Venäjän ulkopuolella ovat huvenneet kuluneen viikon aikana dramaattisesti. Yhteistyön hänen kanssaan ovat päättänet muun muassa Münchenin filharmoninen orkesteri, Metropolitan-ooppera, Milanon La Scala, Luzernin musiikkijuhlat, sekä useammat pienemmät eurooppalaiset musiikkifestivaalit. Myös manageri Marcus Felsner on päättänyt yhteistyön Gergijevin kanssa.

Neuvottelut Mikkelin musiikkijuhlien taiteellisen johtajan tehtävän täyttämiseksi käynnistyvät heti, ja valitun henkilön kausi alkaa vuoden 2023 juhlista.

Tämän vuoden juhlien osalta taiteellisen johtajan tehtävät hoitaa festivaalijohtaja Teemu Laasanen.