Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin torilla luetaan laatukirjallisuutta ääneen perjantaista alkaen – Lukumaraton on osa kulttuurin unelmavuotta

Lukijoiksi on ilmoittautunut niin kaupungin päättäjiä, kulttuurin harrastajia kuin koululaisia.

Ensi viikonloppuna se toteutuu, Mikkelin kulttuurin unelmavuoden lukumaraton.

Paikkana on Mikkelin torin kahvila Toripulu, jossa kirjallisuuden ääneenluentaa harjoitetaan yksi lukija kerrallaan.

Perjantaina 11.3. lukuaikaa on kello 12–24 ja lauantaina 12.3. kello 8–12.

Lukijaksi on voinut ilmoittautua ennakkoon ja heitä onkin tulossa iso joukko. Mukaan ovat lähteneet Mikkelin kaupungin johtoryhmä, Rantakylän koulun 5B-luokka, kokoomuksen valtuustoryhmä, Sodan ja rauhan keskus Muisti, Mikkelin seudun vihreät, La Carmencitan kannatusyhdistys, Mikkelin teatteri, Anttolan aluejohtokunta sekä yksityishenkilöitä.

Yleisöä odotetaan paikalle, kuten kunnon urheilujuhlaan pitääkin.

Lukumaraton on, paitsi hauska kokemus, myös muistutus lukutaidon merkityksestä. Ääneen lukemisessa on mukavaa yhteisöllisyyttä.

Vaikka kaikki lukeminen on sinänsä hyväksi, on Mikkelin seutukirjastossa kuratoitu lukumaratonille oma teosvalikoima. Sen pohjana on käytetty Lumme-kirjastojen lukudiplomia.

Tarjolla on koottu muun muassa Arto Paasilinnan, Anne Leinosen, Sinikka ja Tiina Nopolan, Antti Holman ja Pirkko Saision teoksia.

Kukin lukijoista on saanut valita oman tekstinsä niiden joukosta. Lukuaikataulu kirjoineen löytyy Kulttuurin unelmavuoden nettisivuilta torstaina 10. maaliskuuta.

Lukumaraton Mikkelin torilla perjantaina 11.3. kello 12–24 ja lauantaina 12.3. kello 8–12.