Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartunnat yhä yli tuhannessa – Laitevika laboratoriossa hämärtää kokonaiskuvaa Essoten alueella

Vaikka kokoontumisrajoitukset kevenivät, Essote suosittelee rajaamaan kokoontumiset vain välttämättömiin.

Essoten alueella todettiin viime viikolla yhteensä 1 376 koronavirustartuntaa. Tilannekuvaa hämärtää viime viikon puolivälissä alkanut ja yhä jatkuva laitevika Mikkelin laboratoriossa, tiedottaa Essote.

Koronanäytteitä on jouduttu lähettämään Kuopioon tutkittaviksi, ja osasta viime viikolla otetuista näytteistä puuttuu yhä tulos. Näytteenoton tulosviive on ollut 2–3 vuorokautta, joten testijonossa on vielä paljon näytteitä.

– Positiivisten testitulosten osuus on edelleen yli 50 prosenttia, eli kyllä luvut pysyvät korkealla. Sairaalahoidossa kuormitus jatkuu, ja se rajoittaa edelleen palveluitamme, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Maanantaiaamuna Essoten osastoilla oli hoidossa yhteensä 18 koronaan sairastunutta, joista yksi oli tehohoidossa.

Henkilöstön sairauspoissaolot kuormittavat palvelutuotantoa siten, että vastaanottoja on jouduttu supistamaan kiireettömässä sairaanhoidossa, leikkaustoiminnassa ja neuvolapalveluissa.

Essoten alueella kevenivät maanantaina kokoontumisia ja niiden enimmäishenkilömääriä koskevat suositukset. Tästä huolimatta kokoontumisia toivotaan järjestettävän vain välttämättömistä syistä.

Lisäksi Essote suosittelee vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvia, mukaan lukien rokottamattomat aikuiset, välttämään sosiaalisia kontakteja ja kokoontumisia.

Työpaikoilla työolot olisi järjestettävä terveysturvallisesti, mikäli etätyö ei ole mahdollista.

Essote suosittelee kasvomaskia käytettäväksi kaikissa sisätiloissa. Sen lisäksi olisi hyvä välttää muita kuin välttämättömiä vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä. Myös terveydenhuollon ryhmätoiminnot ovat edelleen tauolla 20. maaliskuuta asti.