Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juvalla etsitty vesivuoto löytyi ja on nyt myös korjattu – Runsaasti vettä nousi maan sisästä rivitalon pihalle Juvan keskustan tuntumassa

Nouseva vesi uhkasi rivitalon perustuksia. Veden tulo on saatu pysähtymään.

Rivitalon pihamaalle alkoi tulvia vettä keskiviikkoiltana Juvalla. Hälytys vahingontorjuntatehtävälle tuli iltaseitsemän aikaan.

Päivystävä palomestari Eero Aho kertoo Etelä-Savon pelastuslaitoksen tiedotteessa, että hätäilmoituksen tekijä havaitsi maan sisästä nousevan runsaasti vettä pihalle.

Tulva sattui Rossintiellä aivan Juvan keskustan luoteispuolella.

Veden pinta nousi nopeasti ja alkoi lähestyä talon perustuksia. Pelastuslaitos oli yhteydessä vesilaitoksen päivystäjään, joka saapui paikalle ja onnistui pysäyttämään veden tulon.

Pelastuslaitos pumppasi vettä pois pihapiiristä rakennusten suojelemiseksi.

Varttia vaille kahdeksan aikaan illalla pelastustyöt olivat vielä täydessä käynnissä.

Vuotoa etsittiin Juvan kunnallisesta vesijohtoverkostosta tiistaista lukien. Järvi-Saimaan palveluiden tiedotteen mukaan vedenkulutus lisääntyi tiistai-iltapäivänä huomattavasti.

Järvi-Saimaan palvelut oy. tiedotti myöhään keskiviikkoiltana, että vuoto on paikannettu ja korjattu. Vaikutuksia muuhun vedenjakeluun vuoto ei päässyt aiheuttamaan.

Muokattu klo 22.32: Lisätty maininta vuodon korjaamisesta otsikkoon ja leipätekstiin.