Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jukurien playoffs-kotipeleissä voi ostaa hätäapusangon Ukrainaan – Joukkueen puolisoiden ideoima keräys vie konkreettista apua kriisialueelle

Hätäapusangon voi ostaa myös Jukurit Shopilta tai Prismasta, jos ei pääse paikan päälle peleihin.

Jääkiekkojoukkue Jukurien puolisot järjestävät hätäapukeräyksen Ukrainaan Jukurien Liiga-historian ensimmäisten pudotuspelien yhteydessä. Ajatus konkreettisesta avusta Ukrainan sodassa kärsiville jalostui lopulta hätäapusangoksi, joka pitää sisällään juoma-, ruoka- sekä hygieniatuotteita.

– Jyväskyläläinen yrittäjä Harri Ojanperä otti minuun yhteyttä ja kysyi, olisiko Jukureiden joukkueen puolisoilla haluja toteuttaa jotain tällaista. Olemme todella huolissamme Ukrainan kansalaisten tilanteesta sodan keskellä ja halusimme ehdottomasti auttaa, toteaa Johanna Immonen tiedotteessa.

Immonen on Jukuri-hyökkääjä Jarkko Immosen puoliso.

– Otin yhteyttä Viitikon Heikkiin, ja hän otti ohjat käsiinsä ja idea lähti etenemään. Toivon, että mahdollisimman moni osallistuu tähän keräykseen, Immonen sanoo.

Sankoja on mahdollista ostaa 24. maaliskuuta alkaen Mikkelin Prismasta, Jukurit Shopilta sekä ottelutapahtuman yhteydessä jäähallilta. Sangon hinta on 25 euroa.

Prismasta ja Jukurit Shopilta ostetut sangot tulee toimittaa joko pudotuspelien ensimmäiseen kotipeliin maanantaina 28.3. tai toiseen kotipeliin torstaina 31.3. Pelaajien puolisot keräävät ja lastaavat sangot Ukrainaan lähtevään kuorma-autoon. Ostetun sangon voi myös jättää ostopaikkaan, mikäli ostaja ei pysty toimittamaan sitä edellä mainittuihin ottelutapahtumiin.

Avustuspaketti lähtee Ukrainaan muutaman viikon kuluessa.

Paluukyydillä matkaan naisia ja lapsia

Jyväskyläläisen yrittäjä Timo Puustisen yhteistyössä Ukrainan ja Suomen viranomaisten kanssa organisoima humanitaarisen avun kuljetus lähtee Ukrainaan Mariupolin lähistön kriisialueelle. Kuljetuksen on määrä lähteä heti, kun avustus on saatu kerättyä ja retkikunnalle avataan humanitaarisen avun reitti Ukrainassa.

– Apu on kohdennettu ensisijaisesti lapsille. Paluukyydillä on tarkoitus evakuoida naisia, liikuntarajoitteisia ihmisiä ja lapsia kriisialueelta, ja tuoda heidät turvaan Suomeen, kertoo Puustinen tiedotteessa.

Puustinen on käynyt Ukrainassa jo reilun kuuden vuoden ajan. Hänellä on Dasha-niminen adoptiotytär jumissa Mariupolissa parhaillaan.

Sankojen täytön organisoi Osuuskauppa Suur-Savo.

– Me Osuuskauppa Suur-Savossa päätimme lahjoittaa kymmenen euroa jokaista henkilöstömme jäsentä kohti Suomen Punaisen Ristin ja S-ryhmän yhteiseen keräykseen. Hätäapusanko on mielestämme hyvä idea viedä tarvikkeita suoraan maassa apua tarvitseville ihmisille, kommentoi Osuuskauppa Suur-Savon marketkaupan toimialajohtaja Satu Nieminen.