Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomenmaa: Keskusta kierrättää ministereitä – Jari Lepän korvaaja valitaan ensi torstaina

Politiikasta vaalikauden lopussa luopuva Leppä kertoi itse olevansa valmis ministerin vaihtamiseen.

Keskusta vaihtaa maa- ja metsätalousministeriä, kertoo Suomenmaa. Tänään koolla ollut keskustan puoluehallitus päätti ministerikierrätyksestä, koska keskustan maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on ilmoittanut luopuvansa poliittisesta urastaan kuluvan vaalikauden jälkeen.

Uusi ministeri valitaan ensi viikon torstaina eduskuntaryhmän, puoluehallituksen ja meppiryhmän yhteiskokouksessa. Hänet nimetään virallisesti valtioneuvoston jäseneksi huhtikuun kuluessa.

Leppä itse sanoi olevansa valmis luopumaan ministerin paikastaan kertoessaan viime perjantaina luopuvansa politiikasta.

Suomenmaan mukaan keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoo olleensa tietoinen Lepän ratkaisusta jo jonkin aikaa, ja seuraavista askeleista on sovittu hänen kanssaan yhdessä.

– Kunnioitan Jarin päätöstä ja arvostan erityisesti tapaa, jolla hän on tällä hallituskaudella toiminut, Saarikko sanoo Suomenmaassa.

Leppä neuvotteli tukipaketin maatiloille

Lepän kauden suurimpiin asioihin kuuluivat neuvottelut maatalouden CAP-uudistuksesta ja EU:n maataloustuista. Saarikko nostaa esille myös, että Leppä tarttui suomalaisen ruoantuotannon kannattavuusongelmaan ja neuvotteli maatiloille tukipaketin akuuttiin kriisiin.

– Suomalaisen ruoantuotannon omavaraisuus on erityisen tärkeä varmistaa nyt kun maailma ja Eurooppa on peruuttamattomalla tavalla sodan myötä muuttunut, Saarikko korostaa.

Pertunmaalainen Leppä, 62, on toiminut kansanedustajana vuodesta 1999 lähtien ja maa- ja metsätalousministerinä viimeiset viisi vuotta. Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään ensi vuoden huhtikuussa.