Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnallisneuvos Pentti Poutanen on kuollut – Mikkelin vaalipiiriä edustanut Poutanen oli vanhin elossa oleva entinen kansanedustaja

Mikkelin vaalipiirin pitkäaikainen kansanedustaja, kunnallisneuvos, maanviljelijä Pentti Poutanen on kuollut.

Hän oli kuollessaan 99-vuotias. Poutanen menehtyi sunnuntaina Mikkelissä, jossa asui viimeiset vuotensa. Asian vahvisti Länsi-Savolle Poutasen tytär.

Kuollessaan Poutanen oli vanhin Suomen entisistä kansanedustajista.

Poutanen edusti keskustapuoluetta ja toimi puolueen kansanedustajana 1970–1987. Rantasalmen kunnanvaltuustossa hän toimi vuosina 1961–1987, ja presidentin valitsijamieheksi hänen valittiin kolme kertaa.

Lisäksi hänellä oli vuosikymmenten aikana suurin joukko valtiollisia, paikallisia ja puolueen luottamustehtäviä. Kaiken tämän Poutanen hoiti kansakoulupohjalta. Sotavuosina hän palveli maata komppanian kirjurina.

Poutanen syntyi elokuussa 1922 Parikkalassa, Lamminsalon kylässä, joka sodissa piti luovuttaa Neuvostoliitolle. Suuren osan aktiivivuosistaan hän eli Rantasalmella, jossa viljeli maata yli 40 vuoden ajan. Eläkkeelle jäätyään hän muutti Juvan Nuutilanmäelle.

Lehtihaastattelussa kuusi vuotta sitten Poutanen kertoi eduskunnasta pois jäätyään vihellelleensä 28 vuotta vapaasti ja seuranneensa politiikkaa vain sivusta.

– Siinä on se hyvä puoli, että television saa panna kiinni milloin haluaa, Poutanen naurahti.

Juttua päivitetty kello 11.22.