Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisin tehovalvonnassa jäi kiinni 53 ylinopeutta ajanutta Etelä-Savossa – Lisäksi paljastui huumerikos ja löytyi etsintäkuulutettu

Poliisi valvoi kovia ylinopeuksia valtakunnallisella teemaviikolla.

Ylinopeudesta jäi Etelä-Savossa kiinni 53 autoilijaa viime viikolla. Itä-Suomen poliisi valvoi kovia ylinopeuksia valtakunnallisella valvontaviikolla.

Ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen liikennepoliisista kertoo, että Etelä-Savossa valvontaan käytettiin 282 työtuntia. Ylinopeuksien lisäksi poliisi paljasti valvonnan yhteydessä Etelä-Savon alueelta yhden huumausainerikoksen ja tavoitti yhden etsintäkuulutetun.

Poliisi valvoi ajonopeuksia erityisesti pääteillä, mutta myös taajamissa. Perinteisen valvonnan lisäksi Itä-Suomen poliisilla oli käytössään automaattisen nopeusvalvonnan autot.

– Itä-Suomessa poliisi käytti nopeusvalvontateemaan valtakunnallisesti eniten aikaa ja tulokset olivat myös sen mukaiset, Pahkin kertoo.

Koko Itä-Suomessa poliisi puuttui viikon aikana 296 ylinopeustapaukseen 867 työtunnin aikana.

Tehostetun teemaviikon jälkeen nopeusvalvonta jatkuu normaalisti. Pahkin muistuttaa maltista ajonopeuksissa kesää kohti mentäessä, vaikka ajo-olot paranevatkin.