Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hakijamäärä laski, mutta vähemmän kuin muualla keskimäärin – Ensisijaisia hakijoita oli yhä yli kaksinkertaisesti aloituspaikkoihin nähden

Xamkin verkko-opintojen suosio on pitänyt pintansa viime vuoteen nähden. Laskua on sen sijaan perinteisissä päiväopinnoissa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk julkaisi kevään yhteishaun hakijatilastonsa torstaina. Neljällä kampuksella toimivaan ammattikorkeakouluun haki yhteensä 13 314 hakijaa, joista ensisijaisia oli 4 146.

Keskiviikkona 30.3. päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa aloituspaikkojen määrä kasvoi ja hakijoiden määrä laski valtakunnallisesti. Xamkin luvut mukailevat tätä trendiä, mutta ovat keskimääräistä valoisammat: kaikkien hakijoiden määrä laski kuusi prosenttia ja ensisijaisten 14 prosenttia. Valtakunnallisesti hakijamäärä laski noin 13 prosenttia.

Xamkin luvut ovat laskusuunnassa ennen muuta perinteisissä päiväopinnoissa. Verkko-opintojen suosio on pysynyt viime vuoteen nähden, kertoo Xamkin toimitusjohtaja ja rehtori Heikki Saastamoinen tiedotteessa.

– Tämä kertoo siitä, että opiskelussa halutaan joustavuutta. Moni opiskelija haluaa ehkä tehdä työtä opintojen ohella, ja verkko- tai monimuoto-opinnoissa tämä on mahdollista, Saastamoinen kommentoi tiedotteessa.

Yli kaksi tuhatta aloituspaikkaa

Kevään yhteishaussa Xamkilla oli tarjolla 2004 aloituspaikkaa kahdeksalta eri alalta. Ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohden oli tänä vuonna 2,1, viime vuonna sama luku oli puolestaan 2,43.

Vetovoimaisimpia Xamkin AMK-tutkinnoista olivat tällä mittarilla verkossa toteutettavat tietojenkäsittelyn ja logistiikan tradenomikoulutukset. Ylemmistä AMK-tutkinnoista vetovoimaisin oli palvelumuotoilun koulutus.

Mikkelin kampuksen opinnoista suosituimmiksi nousivat liiketalouden ja tietojenkäsittelyn tradenomitutkinnot verkkototeutuksena sekä sähkö- ja automaatiotekniikan insinööritutkinnon monimuotototeutus.

Yhteishaun valintojen tulokset ilmoitetaan opiskelijoille viimeistään 8. heinäkuuta, ja opiskelupaikka on otettava vastaan sitovasti viimeistään 15. heinäkuuta. Itse opinnot alkavat tutkinnosta riippuen elo-syyskuussa 2022.