Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntoja edelleen runsaasti Essoten alueella – Sairaalassa on 18 koronapotilasta

Essote ei listaa altistumispaikkoja, sillä käytännössä tartunnan voi saada missä tahansa. Maskisuositus on edelleen voimassa.

Essoten alueella todettiin viime viikolla 1 706 koronavirustartuntaa. Tartuntamäärä on vajaa sata vähemmän kuin edellisellä viikolla. Syytä juhlaan ei silti ole.

– Varmennetut tartuntamäärät eivät juuri pudonneet, vaikka testaamista rajattiin viime viikon puolivälissä. Tautia on siis varmasti paljon liikkeellä, toteaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Tällä hetkellä Essotessa testataan sosiaali- ja terveyshuollon sekä hoiva- ja vammaispalveluiden työntekijöitä sekä raskaana olevia ja riskiryhmiin kuuluvia. Muiden kuin heidän ei automaattisesti tarvitse hakeutua viralliseen koronatestiin positiivisen kotitestin saatuaan.

Sairaalahoidossa Essoten alueella on tällä hetkellä 18 koronapositiivista potilasta, yksi heistä tehohoidossa.

Alueen palvelutaloissa on ilmennyt tartuntaketjuja, ja siksi muita kuin välttämättömiä vierailuja niissä tai muissa terveydenhuollon yksiköissä olisi hyvä välttää.

Novavaxia jaossa

Essote ei enää listaa altistumispaikkoja, sillä käytännössä koronatartunnan voi saada missä tahansa. Maskisuositus on edelleen voimassa.

Tautia on siis varmasti paljon liikkeellä.

Hans Gärdström

Koronarokotusten neljäs kierros etenee Essoten alueella. Neljännen rokotteen saajia ovat vakavaa immuunipuutosta sairastavat, kaikki 80 vuotta täyttäneet ja hoivakodeissa asuvat ikäihmiset.

– Kiinnostus iäkkäillä ihmisillä neljättä rokotetta kohtaan on ollut kiitettävää, Gärdström sanoo.

Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä on saatavilla uutta Novavaxin rokotevalmistetta. Rokotetta annetaan maanantaisin ja tiistaisin 18 vuotta täyttäneille, mutta ainoastaan ajanvarauksella.

– Aluksi Novavaxia hakivat enimmäkseen ensimmäistä rokoteannosta hakevat. Nyt on ollut myös rokotesarjan täydentäjiä, jotka ovat saaneet aiemmista annoksista allergisia reaktioita.