Esedu poistaa koulutusmaksut ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista – Tutkinnon suorittava voi säästää jopa 500 euroa

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat aiempaa osaamista täydentäviä opintoja.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu poistaa kokeiluna koulutusmaksut ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista sekä näiden tutkintojen tutkinnon osista. Muutos koskee kaikkia vuoden 2022 aikana aloittavia opiskelijoita.

– Haluamme lisätä ammatti- ja erikoisammattitutkintojen roolia osaamisen kehittämisen väylinä ja erityisesti jatkuvan oppimisen mahdollisuuksina. Tarjoamme siis myös näitä tutkintoja ja tutkintojen osia ilman koulutusmaksuja, kertoo Esedun hallintojohtaja Anu Pynnönen tiedotteessa.

Koulutusmaksut ovat aiemmin olleet koko tutkinnossa 250–500 euroa ja tutkinnon osissa 125–250 euroa. Jatkossakin opiskelijan tulee itse maksaa mahdollisesti opintoihin kuuluvat korttimaksut (5–18 euroa).

Koulutuksiin voi hakeutua ympäri vuoden

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat aiempaa osaamista täydentäviä ja syventäviä opintoja. Ammattitutkinnot on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo alan peruskoulutus tai työelämässä hankittu osaaminen. Erikoisammattitutkintojen opinnot on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kehittäneet ammattitaitoaan työelämässä peruskoulutuksen jälkeen.

Molemmat tutkinnot antavat kelpoisuuden jatko-opintoihin hakeutumiseen.

Esedulla on tarjolla noin 30 ammattitutkintoa ja 10 erikoisammattitutkintoa. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat Esedulla jatkuvassa haussa, eli koulutuksiin voi hakeutua joustavasti ympäri vuoden. Tutkinnosta riippuen opiskella voi pääosin verkossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka