Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaatevallankumous Mikkelin pääkirjastossa – Nuorille suunnattu tapahtumakokonaisuus johdattelee vastuulliseen kuluttamiseen

Haluamme tukea kestävää kehitystä ja tukea nuoria ympäristötunteiden käsittelyssä, sanoo palvelupäällikkö Pia Kontio.

Ensi viikolla Mikkelin pääkirjastossa tehdään vaatevallankumousta. Nelipäiväinen tapahtumakokonaisuus on osa valtakunnallista Nuoret ja ympäristötunteet -hanketta ja käsittelee vaatteiden tuotantoon ja kulutukseen liittyviä kysymyksiä.

– Kirjastossa tehdään vaatevallankumousta, koska haluamme tukea kestävää kehitystä ja tukea nuoria ympäristötunteiden käsittelyssä, kertoo Mikkelin seutukirjaston palvelupäällikkö Pia Kontio.

Tapahtumalla on yhteys kansainväliseen kampanjaan, jonka tavoitteena on tehdä vaateteollisuudesta vastuullisempaa.

Keskiviikkona 13.4. Mikkeli-salissa järjestetään kello 12–13 Verta, hikeä ja T-paitoja -tilaisuus. Nimensä se on saanut samannimisestä dokumenttisarjasta, jossa neljä suomalaisnuorta matkustaa Myanmariin tutustumaan pikamuodin syntyyn.

Mikkeli-salissa näytetään sarjan jakso ja yhtä sarjan neljästä nuoresta somevaikuttajasta odotetaan vieraaksi tilaisuuteen.

– Toivottavasti vain vallitseva tautitilanne sallii Joona Puhakan vierailun, Kontio sanoo.

Maksuttomat pajat

Tarjolla on myös kaksi maksutonta vaatepajaa nuorille. Niiden ideana on, että kirjastoon voi ottaa mukaan vaatteen paikan päällä tehtävää pientä korjausta tai muokkausta varten. Omatoiminen työskentely on myös mahdollista, ja tarjolla on lisäksi vaatehuollon niksinurkka.

– Toiseen vaatepajoista ohjaajiksi tulevat Esedun tekstiili- ja muotialan opiskelijat ja toiseen kaupungin työpajojen nuoret ohjaajineen, Kontio kertoo.

Pajapäivät ovat tiistai 12.4. ja keskiviikko 13.4. Tiistaina paja on avoinna kello 16–19.30 ja keskiviikkona kello 10–14.

Nuortenosasto Hengarissa on lisäksi maanantaista torstaihin avoinna vaatteiden vaihtotori nuorille.

Ja koska kirjastossa on myös kirjoja, on vaate- ja käsityöaiheista aineistoa nostettu esille jo huhtikuun alusta. Käsityövälineitäkin on lainattavana.

– Pidämme kirjastossa tärkeänä tukea kestävää kehitystä ja kädentaitojen harrastusta. Ympäristötunteita voi käsitellä myös kirjallisuuden avulla. Lumme-Finna-verkkokirjastosta löytyy Toivon kirjahylly, jonka kirjoissa käsitellään ilmastonmuutosta toivon ja toiminnan näkökulmasta, toteaa kirjastopäällikkö Sylvia Stavén tiedotteessa.

Kirjastosta vaatevallankumous-tematiikka jatkaa matkaansa Rantakylän yhtenäiskouluun, jossa aihetta käsitellään 20.–22. huhtikuuta.