Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mystinen vedenpaisumus Mikkelissä: Omakotitalon pihamaalle Rantakylässä tulvi kuutioittain vettä – syyksi paljastui putkirikko

Mikkeliläisen omakotitaloon menevän vesijohdon rikkoutuminen sai veden tulvimaan talon pihaan. Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuurelle vahingontorjuntatehtävälle tiistaina iltaseitsemän aikaan.

Länsi-Savon tavoittama päivystävä palomestari Jarno Laikola oli tilanteesta itsekin ymmällään.

– En tiedä, miten minä tätä kuvailisin. Omakotitalon pihassa tulvii maan alta vettä, ja se on syövyttänyt pihaan usean kuution montun, Laikola kommentoi ennen kuin vedenpaisumuksen syytä oli saatu selville.

Talo sijaitsee Poikkitiellä Rantakylässä. Isäntäväki oli hälyttänyt pelastuslaitoksen paikalle todettuaan, etteivät omat pumput riitä.

– Vesi alkoi edetä jo talon kellaria kohti.

Lähde vai vuoto?

Pelastuslaitos pumppasi vettä tontilta "oikeaan suuntaan" uppopumpulla.

Vuodon syytä selvitettiin sulkemalla pois eri vaihtoehtoja.

– Joko maan alla on lähde tai runkovesijohdossa on vuoto, Laikola kommentoi.

Vuodon syytä oli pelastuslaitoksen lisäksi selvittämässä vesilaitoksen työntekijä. Kun hän sulki tontin sulun, veden tulviminen loppui ja pelastuslaitos pumppasi vuodon syövyttämästä montusta vedet pois ja esti veden valumisen talon kellariin.

Juttua päivitetty kauttaaltaan klo 21.06, kun pelastuslaitos tiedotti vuodon johtuvan putkirikosta.