Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeliläinen konserttipianisti Terhi Dostal esiintyy torstaina vanhassa kotisalissaan

Mikkelin musiikkiopistossa on kiinnostavien pianokonserttien suma tällä viikolla. Dostalin vierailu on Mikkelissä harvinaista herkkua.

Berliinissä asuva pianotaiteilija Terhi Dostal esiintyy torstai-iltana vanhassa kotisalissaan Mikkelin musiikkiopistolla. Viisivuotiaana soitto-opintonsa Terhi Jääskeläisenä aloittanut pianisti on tehnyt uran kansainvälisenä konserttipianistina.

Suomalaisen musiikin tulkkina tunnettu Dostal esiintyy torstaina suomalaisissa tunnelmissa, sillä ohjelmassa on Ilmari Hannikaisen ja Jean Sibeliuksen teoksia. Lisäksi kuullaan hänen omia sävellyksiään.

Dostal on koulutukseltaan musiikin tohtori. Viime vuodet hän on tutkinut ja esittänyt Ilmari Hannikaisen musiikkia Sibelius-Akatemian Docmus-yksikön vierailevana post doc -taiteilijatutkijana Jenny ja Antti Wihurin säätiön tuella.

Pianokonserttien sarja Mikkelin musiikkiopistolla jatkuu lauantaina 23. huhtikuuta Nuorten pianoakatemian opiskelijoiden esiintymisellä.

Nuorten pianoakatemia tarjoaa mestarikurssimuotoista opetusta erityislahjakkaille nuorille pianisteille Suomessa. Tällä erää oppilaita on kymmenen ja yksi heistä Lumia Simos.

Viikonloppuna pianoakatemialaisia opettavat Antti Siirala sekä Henri Sigfridsson.

Sunnuntaina 24. huhtikuuta tarjolla on Riitta Talvitien ja Satu Vuorisen pianoduokonsertti. Ohjelmassa on Schubertin, Mendelssohnin, Dvorakin ja Ravelin musiikkia.

Talvitie ja Vuorinen ovat soittaneet pianoduona vuodesta 2008 lähtien. Molemmat myös opettavat musiikkia, Talvitie Mikkelissä ja Vuorinen Jyväskylässä.

Pianokonsertteja Mikkelin musiikkiopiston salissa: Terhi Dostal 21.4. kello 19, Nuorten pianoakatemian opiskelijoita 23.4. kello 18, Riitta Talvitien ja Satu Vuorisen duo 24.4. kello 15.