Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustan Etelä-Savon piiri nimesi eduskuntavaaliehdokkaansa – Toiseksi eniten ääniä saanut Pekka Pöyry vetäytyi ehdokaskollegan piirivaihdon vuoksi

Keskustan Etelä-Savon piiri nimesi eduskuntavaaliehdokkaansa kokouksessaan torstaina. Ehdokkaiksi nimettiin Laura Hämäläinen ja Tapio Honkamaa Mikkelistä, Frans Jaatinen Juvalta, Maritta Mynttinen Hirvensalmelta ja Susanna Pirttiaho Kangasniemeltä.

Jäsenvaalissa toiseksi eniten ääniä saanut mikkeliläinen Pekka Pöyry ilmoitti vetäytyvänsä kisasta. Pöyry päätti vetäytyä, koska keskustan Itä-Savon piiri asetti ehdolle hieman normaalista poiketen mikkeliläisen ehdokkaan.

Piiriloikka sekoittaa Pöyryn mukaan liikaa äänien jakautumisen pakkaa keskustan mikkeliläisten ehdokkaiden välillä.

– En nähnyt mahdollisuutta, että tällä ehdokasasetelmalla saataisiin Mikkelistä keskustalle kansanedustajaa. Päädyin tähän ratkaisuun, koska ajattelin yhteisen edun menevän yksilön edun edelle.

MTK-Etelä-Savon toiminnanjohtajana työskentelevän mikkeliläisen Vesa Kallion ehdokkuudesta keskustan Itä-Savon piirin listalta uutisoitiin torstaina.

– Mikkelin täytyy pysyä mukana edunvalvonnassa ja valtakunnallisessa rahanjaossa. Se vaatii kansanedustajia Mikkelistä ja nyt näkyy, että heitä ei ole ollut, Pöyry toteaa.

Mynttinen otti Pöyryn paikan

Pöyryn tilalle ehdokkaaksi nousi Maritta Mynttinen, 52. Mynttinen on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri ja työskentelee Essoten sosiaali- ja terveydenhuollon tilannekeskuksessa kenttäjohtajana. Hän on Hirvensalmen kunnanhallituksen jäsen ja oli ehdolla myös viime EU-vaaleissa.

Keskustan puoluevaltuuston jäseniksi kaudelle 2022–2024 valittiin Laura Hämäläinen Mikkelistä, Markku Lamponen Mäntyharjusta ja Maritta Mynttinen Hirvensalmelta. Varajäseniksi nimettiin Aada Ruhanen Hirvensalmelta, Petri Pekonen Mikkelistä ja Soili Moilanen Pieksämäeltä.

Lue myös: Mikkeliläinen Laura Hämäläinen keskustan jäsenvaalin selvä ykkönen Etelä-Savossa

Juttua täydennetty kello 10.34 ja 16.43 Pöyryn kommenteilla.