Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasniemen lukiolaiset viettivät vanhojen päivää tanssien

Kangasniemen lukion kakkosluokkalaiset viettivät vanhojen päivää perjantaina 22. huhtikuuta perinteisesti tanssien merkeissä. Osa vanhoista kävi pyörähtelemässä aamulla kunnantalon aulassa, jossa tanssia pääsivät seuraamaan muun muassa kunnantalolla toimivan päiväkotiryhmä Touhupirtin lapset.

Ohjelmassa oli kolme tanssia. Ensin ohjelmassa oli avaustanssi, joka on perinteinen tanssiaiset avaava salonkitanssi. Toisena tanssina vanhat tanssivat paritanssi cicapon ja esityksen päätti yhdysvaltalainen kansantanssi salty dog rag.

Vanhat tanssivat myös muun muassa osuuspankilla, ja esitykset oli järjestetty alakoululaisille sekä yläkoululle ja lukiolle.

Perinteisesti vanhojen tanssit on tanssittu heti penkkareiden jälkeen helmikuussa, jolloin abiturienttien poistuessa ylioppilaskirjoituksia edeltävälle lukulomalle, tulee lukion kakkosluokkalaisista lukion vanhimpia.

Nuoret halusivat siirtää tanssit huhtikuulle, koska helmikuussa koronarajoitukset olisivat estäneet heille tärkeän iltajuhlan järjestämisen. Iltajuhlassa vanhat tanssivat läheisilleen. Nyt iltajuhlankin järjestäminen onnistui.