Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alue luopui kasvomaskisuosituksesta – Tiistaina osastohoidossa oli seitsemän koronapotilasta, joista yksi teholla

Essoten alueella linja on ollut tiukempi kuin kansallisesti, ja maskisuositus on ollut voimassa tähän saakka.

Koronatilanne on helpottanut Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten alueella. Tiistaiaamuna osastohoidossa oli seitsemän potilasta, joista yksi tehohoidossa, Essote kertoo tiedotteessa.

– Tässä kohtaa voi varovaisesti todeta, että ollaan menossa parempaan päin. Sairaalakuormitus on vähentynyt ja rokotuskattavuutemme on valtakunnan kärjessä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Tautia todetaan edelleen noin puolesta terveydenhuollossa tehdyistä näytteenotoista. Testaussuositus koskee riskiryhmiin kuuluvia ja sote-huollossa työskenteleviä.

Tiistaina kokoontunut alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti luopua kasvomaskin käyttösuosituksesta. Essoten alueella linja on ollut tiukempi kuin kansallisesti, ja suositus on ollut voimassa tähän saakka.

Seppälän mukaan kahden edellisen viikon aikana saatiin varmuutta siihen, että tilanne paranee.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee maskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos hakeudutaan koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin.

Maskia on syytä käyttää myös, jos on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä. Maskisuositus koskee lisäksi niitä, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle esimerkiksi omassa perheessä ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Oireisille suositellaan pysymistä kotona.

Jonojen purku alkaa pian, jos työmarkkinatilanne rauhoittuu

Essoten henkilöstötilanne on ollut vaikea alkuvuoden ajan. Sairauspoissaolojen määrä on kuormittanut henkilöstöä, ja koronaa sairastaneiden hoidontarpeen suuren määrän vuoksi hoitoon pääsy on ollut vaikeaa.

– Onneksi meillä tilanne ammattilaisten määrässä on kohtalainen. Toisin kuin muualla Suomessa olemme onnistuneet lisäämään vakituisia työntekijöitä varsinkin hoitohenkilöstöön. Tämä mahdollistaa toivottavasti myös palveluvelan purun aloittamisen lähiaikoina, jos työmarkkinatilanne rauhoittuu, Seppälä sanoo.

Essoten alueen koronanyrkki ei asettanut seuraavaa kokoontumisajankohtaa.