Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin Mikkelissä vietetään vappua: Nuori nainen saa lakin, torilla maistuvat munkit ja Kirkkopuistossa puhutaan politiikkaa

Musiikkia on tarjolla Mikaelissa, musiikkiopistolla ja Kisakaaressa.

Mikkelin vappumeiningit noudattavat perinteistä kaavaa.

Tapahtumat keskittyvät torille sekä kävelykadulle, Kirkkopuistossa puhutaan myös politiikkaa.

Patsaan lakitus käynnistää jälleen vapun juhlinnan. Sen järjestää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin opiskelijakunta Kaakko.

Mikkelin kirjaston edessä oleva Nuori nainen -patsas saa lakin vappuaattona kello 17. Lakituksesta vastaa opiskelijakunta Nila.

Ohjelmassa on tervehdykset järjestäjiltä ja Mikkelin kaupungin edustajalta, Mikkelin Mieskuoron lauluesitys sekä yhteislaulua.

Puheet pitävät myös Nilan edustaja sekä opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Krista Väisänen.

Mikkelin kaupunginorkesteri järjestää yhdessä Konserttitalo Mikaelin ja Saimaa Stadiumin kanssa Suuren vappuspektaakkelin.

Vappuaattona 30.4. klo 19 järjestettävässä konsertissa Mikaelin lavalle nousee Mikkelin kaupunginorkesterin vieraana Kaartin Combo solistinaan Maria Lund.

Torilla palvelevat vapun päivänä sunnuntaina torikauppiaat sekä -kahvilat. Munkkitarjonnassa on runsaasti valinnan varaa ja kotisimaa löytyy myös Omin käsin -myyjiltä.

Tertin kartanon Ferguson-traktori on vappuaattona torilla. Myynnissä on munkkeja ja simaa niin kauan kuin herkkuja riittää.

Ilmapallokauppiaat ovat myös liikkeellä torilla ja kävelykadulla.

Torille palaa pienen tauon jälkeen vappupäivänä myös Lions Club Savon Jousi, jolla on mukanaan vene, jossa uiskentelee kaloja. Perinteiseen tapaan veneen luona voi osallistua kilpailuun, jossa veikataan kalojen yhteispainoa.

Kirkkopuiston puolella vietetään poliittista vappua.

Musiikkia vappupäivään on luvassa Mikkelin musiikkiopiston Vappu tööttää -konsertissa, jossa esiintyvät ABC Winds ja junior Winds johtajanaan Marika Lindstedt sekä Mikkeli Winds Heikki Sillanpään johdolla.

Mukana on myös muita puhallinyhtyeitä.

Konsertti pidetään Mikkelin musiikkiopiston salissa ja se alkaa kello 15.

Vappupäivänä pääsee pistämään jalalla koreasti Ristiinan Kisakaaren vapputansseissa.

Tanssiorkesteri Sävel ja Jyrki Nurminen viihdyttävät koko illan.

Tanssit alkavat kello 17 ja kestävät iltayhdeksään.

Teatteriravintola Ilossa on tapahtumia niin vappuaattona kuin -päivänäkin. Vappuaattona Ilossa pääsee laulamaan livebändikaraokea elävän orkesterin solistina. Säestyksestä vastaavat mikkeliläismuusikot Juho Puikkonen, Arttu Kivekäs, Jarno Hopponen ja Henri Tiusanen. Kello 19 tarjolla on runsas buffetti.

Vapun päivä alkaa Ilossa kello 12 vappubrunssilla. Musiikillisesta puolesta huolehtii tällä kertaa Mikkelistä lähtöisin oleva, hiljattain Australiasta kotikonnulleen palannut nuori laulaja-muusikko Krista Aalto.

Ilon vapun ajan tapahtumiin on vapaa pääsy. Ruokailusta veloitetaan erikseen. Ruokailijoiden pitää varata paikkansa etukäteen.

Naisvuoren kahvilassa aukeaa vappuaattona Suuri persenäyttely.

Juttuun lisätty tapahtumia 29.4. kello 12.51.